Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Υπόσχεση

Αυτό δεν είναι τραγούδι #722
Dj της ημέρας, η Τσαμπίκα Χατζηνικόλα

Καλοκαίρι…

Οδηγείς στην εθνική οδό και έχεις την ψευδή αίσθηση της ελευθερίας. Εκείνης που σου δίνει το καλοκαίρι, ο καιρός, η διάθεση πως όλα θα πάνε καλά από δω και πέρα. Ανοιχτό παράθυρο στο δροσερό αεράκι του καλοκαιριού και ανοιχτό μυαλό σε σκέψεις που μέχρι πριν από λίγο ίσως και να απέκλειες.

Και κάπου εκεί ένα τραγούδι σωτηρία και λύτρωση μαζί για ό,τι ένα χρόνο πριν σε πονούσε μέχρι τα βάθη της ψυχής σου. Δεν ξέρεις αν ο πόνος μετασχηματίστηκε σε κάτι άλλο ή αν θα επιστρέψει κάποια στιγμή για να σου δείξει πως αυτός, ο πόνος, είναι που μας μαθαίνει τη ζωή. Όπως και να ’χει, νιώθεις ευγνωμοσύνη για ό,τι έζησες.

Μετρώντας τις μέρες που πέρασαν και σε πόνεσαν, εκείνο που βαραίνει περισσότερο είναι ο έρωτας που έδωσε τη θέση του σε κάτι πιο βαθύ. Ο έρωτας που ήταν πέρα από κάθε λογική και τον αναπολείς όπως εκείνος, ο τυχερός ή άτυχος στη ζωή, που έχει στιγμές διαύγειας και αναλαμπής.

Κάποτε έδινες και έπαιρνες όρκους αγάπης για πάντα. Και το πάντα ήταν μόνο εκείνη η απίθανα υπέροχη στιγμή˙ όσο κρατάει ένας όρκος. Και όταν αυτό έφτασε κάποια στιγμή στο τέλος, μιας και ακόμα και η αιωνιότητα τελειώνει κάποτε στη θνητή ζωή μας, έμεινε μια υπόσχεση, κατάδική σου: “θα σ’ αγαπώ,  ώσπου ο χρόνος πια να ξεχαστεί”.

Και είναι ακριβώς αυτό το συναίσθημα που σε κάνει άτρωτο στα άσχημα. Γιατί, ακόμα κι αν ο έρωτας που κάποτε ένιωθες ότι σου έδινε ζωή, έχει τώρα πια τελειώσει, είναι εκείνος που τώρα σε ωθεί να προχωρήσεις παρακάτω۬ η κινητήρια δύναμη αλλά και οι βαθιές ρίζες γι’ αυτό που έζησες στον ύψιστο βαθμό˙ τον έρωτα που οδηγεί ακόμα και στην τρέλα (κι ας μην πίστευες ποτέ σ’ αυτά), σε έπλασε και θα κουβαλάς μέσα σου˙ για εκείνον, αλλά που είναι πλέον ικανός να γίνει ο έρωτας για άλλον, γιατί γνωρίζει πια απ’ τη φωτιά πώς είναι δυνατό να πάρει νέο σχήμα.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το




from dimart http://ift.tt/1UfTJK8
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου