Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

«Όλα μπαμπάδες»

1b4006b1e90e97d8416969210d0b463bΑυτό δεν είναι τραγούδι #723
Dj της ημέρας, η Λίζα Γεραλή-Γεωργακάκη

«Η μέρα του πατέρα είναι πάντα αδικημένη», γκρινιάζει κάθε χρόνο ο καλύτερός μου φίλος. «Τη μέρα της μητέρας είναι ακόμα ανοιχτά τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί. Και τα πιτσιρίκια με τη βοήθεια των δασκάλων κουβαλάνε τις άπειρες κατασκευές, λουλουδάκια, δωράκια, τα πάντα όλα. Για τις μαμάδες. Τη γιορτή του πατέρα πώς την κανόνισαν έτσι, ούτε ξέρω. Ντάλα καλοκαίρι, τα πάντα κλειστά, πολλές φορές δεν την παίρνει χαμπάρι άνθρωπος».

Για να μην γκρινιάζει θυμόμαστε κάθε χρόνο όλοι και του λέμε «χρόνια πολλά», όχι μόνο τα παιδιά του. Αλλά η αλήθεια είναι μία: τις μαμάδες τις γιορτάζουν τα παιδιά όλο το χρόνο, εκείνες φωνάζουν για το παραμικρό. Οι μπαμπάδες, όσο ενεργοί κι αν είναι στο μεγάλωμα των παιδιών τους, είναι —ακόμα— ένα βήμα πίσω.

Το πιο τρυφερό τραγούδι για μπαμπά που ξέρω είναι ο «Φώτης», του Φοίβου Δεληβοριά. Αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες, παραπονιάρηδες και μη. Και του χρόνου!

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

Κράτα το

Κράτα το




from dimart http://ift.tt/1UIFugo
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου