Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Οι Βρετανοί χάνουν το δικαίωμα στον ισχυρισμό ότι οι Αμερικανοί είναι πιο χαζοί από εκείνους

Borowitz-BritishLoseRighttoClaimThatAmericansAreDumber-1200

— του Andy Borowitz / New Yorker | Μετάφραση για το dim/art: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου—

Λονδίνο (The Borowitz Report)—Απ’ άκρου σ’ άκρο του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Βρετανοί θρηνούν από την Παρασκευή το πολυαγαπημένο τους δικαίωμα να ισχυρίζονται ότι οι Αμερικανοί είναι σημαντικά πιο βλάκες από τους ίδιους.

Ο απολαυστικός αυτοθαυμασμός για τη διανοητική τους ανωτερότητα έναντι των Αμερικανών υπήρξε η αγαπημένη ενασχόληση των Βρετανών, ξεπερνώντας σε δημοφιλία σπορ όπως το κρίκετ, τα βελάκια και το σνούκερ.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Άλαστερ Ντόρινσον, ιδιοκτήτη παμπ στο Βόρειο Λονδίνο, οι Βρετανοί ψηφοφόροι επέφεραν ανήκεστη ζημιά στο «πιο διασκεδαστικό σπορ που γνώρισε ποτέ το έθνος: να αντιμετωπίζουν, δηλαδή, τους Αμερικανούς σαν ηλίθιους».

«Όταν οι συμπατριώτες μας έριξαν χτες την ψήφο τους, δεν συνειδητοποιούσαν ότι κατέστρεφαν την πολυτιμότερη ψυχαγωγία που γνώρισε ποτέ το έθνος αυτό», είπε. «Οι μαλάκες».

Πάντως, ακόμα και ενώπιον της εκπληκτικής αυτής επίδειξης εθνικής ηλιθιότητας, ο Ντόρινσον κατάφερε να διατηρήσει λίγο από το ψυχικό σθένος για το οποίο φημίζονται οι Βρετανοί. «Είναι μια μαύρη μέρα», είπε. «Κρατώ όμως μια μικρή ελπίδα πως, τον Νοέμβριο, μπορεί οι Αμερικάνοι να ξαναγίνουν πιο ηλίθιοι από μας».

* * *

Φωτογραφία εξωφύλλου: Jack Taylor / Getty

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Ποικίλα (επίκαιρα) 

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο




from dimart http://ift.tt/29cHPRV
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου