Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

I Say a Little Prayer

Αυτό δεν είναι τραγούδι #734
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Θεοχάρης

Το 1966 οι Burt Bacharach (συνθέτης) & Hal David (στιχουργός) έγραψαν το I Say a Little Prayer” για την Dionne Warwick. Το θέμα του τραγουδιού ήταν η ανησυχία μιας κυρίας για την τύχη του φίλου της που υπηρετούσε στο Βιετνάμ. Γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία (#4 στον πίνακα επιτυχιών τον Δεκέμβριο του 1967).

Έκτοτε το είπαν κι άλλες πολλές, αποσυνδέοντάς το σταδιακά από το πλαίσιο του Βιετνάμ. Οι κινηματογραφόφιλοι θα το θυμούνται από την ομολογουμένως χαριτωμένη σκηνή του εστιατορίου σε μια τυπικά χολιγουντιανή ρομαντική κωμωδία, το My Best Friends Wedding (1997).

Καλά είναι όλ’ αυτά, αλλά λίγο ενδιαφέρουν. Δε λέω, πρόκειται για ένα αξιοπρεπές ποπ τραγουδάκι, αλλά ως εκεί. Ο λόγος που εγώ το θυμάμαι είναι άλλος: ένα μυστήριο βίντεο από τηλεοπτική εμφάνιση (The Cliff Richard Show, 1970) της Aretha Franklin, όπου ανάμεσα στις τρεις κυρίες που της κάνουν δεύτερα φωνητικά βρίσκεται μία από τις ωραιότερες γυναίκες που έχω δει στη ζωή μου.

Το βίντεο το είδα κατά τύχη στο YouTube πριν από 9 χρόνια, όταν έγραφα κάτι για τη σκηνή του εστιατορίου από την ταινία που έλεγα παραπάνω. Η Aretha το λέει πιο σοουλίστικα από την Dionne· το λέει καλά. Και το φωνητικό τρίο τα σπάει! Ακόμα και οι χορογραφημένες κινήσεις τους έχουν κάτι το συγκινητικά αφελές. Χαρακτήρισα το βίντεο «μυστήριο» γιατί το στήσιμο είναι σκηνοθετικά περίεργο: η Aretha στο βάθος και το φωνητικό τρίο δεξιά και μπροστά. Το τρίο είναι έτσι διατεταγμένο που η πρώτη κυρία από δεξιά, στα πλάνα μιας συγκεκριμένης κάμερας, βρίσκεται ουσιαστικά σε πρώτο πλάνο. Και αυτή η πρώτη κυρία από δεξιά είναι όνειρο! Έχω την υποψία ότι ο σκηνοθέτης είχε πάθει, επίσης, την πλάκα του μαζί της. Εδώ εγώ την “ερωτεύτηκα” αναδρομικά, τόσα χρόνια μετά, από μερικά ασπρόμαυρα πλάνα κακής ποιότητας!

Τώρα, όμως, έπρεπε να μάθω το όνομά της. Έπρεπε! Δεν γινόταν να την λέω «η πρώτη από δεξιά», έπρεπε αποκτήσει όνομα η φαντασίωση. Κι άρχισα να ψάχνω.

Εκείνη την εποχή (1967-1968) φωνητικά σε τρία άλμπουμ της Franklin έκαναν οι The Sweet Inspirations, ένα γυναικείο R&B φωνητικό συγκρότημα. Ανάμεσα στα άλμπουμ εκείνα ήταν και το Aretha Now (1968) όπου δεύτερο τραγούδι της πρώτης πλευράς είναι το “I Say a Little Prayer”. Συνεπώς, «η πρώτη από δεξιά» μπορεί να ήταν μία Sweet Inspiration.

Κάθισα και βρήκα όσα μέλη του συγκροτήματος μπόρεσα (και ήταν πολλές οι αλλαγές και οι αντικαταστάσεις μέσα στις δεκαετίες): Emily Cissy Houston (η μητέρα της Whitney), Lee Warwick (η μητέρα των Dee και Dionne Warwick, επίσης μέλη μέχρι κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας του ’60), Judy Clay, Marie Epps, Ann Moss, Doris Troy, Ann Williams, Sylvia Shemwell, Estelle Brown, Myrna Smith, Gloria Brown, Portia Griffin. Ποια απ’ όλες ήταν αυτή που έψαχνα; Καμία! Απέκλεισα όσες δεν ήταν στο συγκρότημα την εποχή που με ενδιέφερε (μεταξύ 1967-1970) και βρήκα φωτογραφίες όλων των υπόλοιπων: καμία δεν ταίριαζε. Κόντεψα να φτιάξω ολόκληρο το γενεαλογικό δέντρο κάμποσων οικογενειών και άκρη δεν είχα βγάλει. Αδιέξοδο; Μπα. Το διαδίκτυο να ’ν’ καλά!

Σ’ ένα σχόλιο κάτω από το βίντεο στο YouTube (πηγή κάθε άλλο παρά αξιόπιστη) διάβασα ότι το συγκεκριμένο τρίο αποτελούσαν η Cissy Houston (πρώτη από αριστερά – πιθανόν· της μοιάζει) και οι Carolyn & Erma Franklin (αδερφές της Aretha). Έψαξα τις δύο τελευταίες: ίσως μία από τις δύο να είναι η μεσαία, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα – αλλά καμία τους δεν είναι «η πρώτη από δεξιά», σίγουρα πράματα.

Αλλαγή πλεύσης: Πήγα στα άλμπουμ που κυκλοφόρησε η Aretha στην υπό εξέταση τριετία και αποδελτίωσα όλα τα γυναικεία ονόματα στα φωνητικά. Δεν βρήκα φωτογραφίες όλων τους, αλλά όσες βρήκα δεν ταίριαζαν. Ζόριζε η έρευνα.

Σχεδόν απογοητευμένος, ζήτησα βοήθεια από τα μέλη ενός εξειδικευμένου γκρουπ στο FB, κάποια από τα οποία είναι κινητές εγκυκλοπαίδειες της soul. Ένας φίλος μού απάντησε ότι νομίζει πως «η πρώτη από δεξιά» ήταν η Wyline Ivy Wylene Ivey), πρώην μέλος των The Embraceables, ενός γυναικείου R&B φωνητικού συγκροτήματος από το Ντιτρόιτ, το οποίο κυκλοφόρησε ένα σινγκλ όλο κι όλο (“Here I Go” – b/s Let my Baby Go” – 1967, εταιρεία: Sidra). Το όνομα κάτι μου θύμιζε. Βέβαια! Η Wyline Ivy είχε κάνει φωνητικά σε τουλάχιστον δύο άλμπουμ της Aretha, το Soul ’69 (1969) και το Spirit in the Dark (1970). Οι χρονολογίες ταίριαζαν! Αν έβρισκα κι ένα βιογραφικό με φωτογραφία, θα το διασταύρωνα πέραν πάσης αμφιβολίας. Και όμως, δεν τα κατάφερα. Τα τραγούδια των The Embraceables υπάρχουν και τα δύο στο YouTube (τίποτα το φοβερό, πρέπει να πω), όμως βιογραφικά στοιχεία γι’ αυτήν που έψαχνα δεν βρήκα. Ούτε φωτογραφία της. Στο διαδίκτυο υπάρχει μόνο μία φωτογραφία του συγκροτήματος, κι αυτή κακής ποιότητας. Ίσως η περί ης ο λόγος αξιολάτρευτη κυρία να είναι η καθιστή στη μέση. Ίσως.

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, αλλά μέχρι νεοτέρων θα την λέω “Wyline Ivy”. Υπολογίζω ότι πρέπει να έχει γεννηθεί κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’40. Αν ζει, (το εύχομαι!) θα είναι τώρα περί 70 χρονών. Μακάρι να μπορούσε να μάθει ότι το 2016 ένας Αθηναίος, που θα μπορούσε να είναι γιος της, κάθισε κι έγραψε ένα αυτό_δεν_είναι_τραγούδι εμπνευσμένο από την ασύγκριτη ομορφιά της, όπως αυτή αποτυπώθηκε σε ένα ασπρόμαυρο βίντεο του 1970 στη βρετανική τηλεόραση. Τι όμορφα μικρός που είναι πια ο κόσμος!

Καλή σου ώρα, Wyline Ivy, όπου κι αν βρίσκεσαι!

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Aretha Franklin, Burt Bacharach, Dionne Warwick, Hal David, My Best Friend’s Wedding, The Sweet Inspirations, Wyline Ivy

from dimart http://ift.tt/298B7Ri
via IFTTT

Αφίετε τα παιδία ελθείν προς εμέ

Αυτό δεν είναι τραγούδι #733
Dj της ημέρας, η Χριστίνα Παπαβασιλείου

Έκανε ζέστη. Πολύ ζέστη. Να καίγονται τα πατώματα. Είχα λοιπόν την φαεινή ιδέα, να κατέβω στην παραλία. Πήρα πετσέτα, βιβλίο, παγωμένο νερό, τσιγάρα κι ήδη είχα αρχίσει να φτιάχνω διάθεση εν αναμονή των χαλαρών, δροσερών ωρών που θα ζούσα. Γιατί τι ζητάει ο άνθρωπος, κάτι τέτοια απλά είναι που αξίζουν στην ζωή. Φτάνω, ξαπλώνω by the sea, ανοίγω το βιβλίο μου και αρχίζει η δόση ευτυχίας που μου αντιστοιχεί στον καυτό τούτο κόσμο. Φευ, πριν καν γυρίσω σελίδα, βομβαρδίζομαι από αμμόμπαλα που μου πετάει τετράχρονος μπόμπιρας. Του χαμογελώ, με ελαφρά αποκάλυψη των κυνοδόντων μου, μην το ξανακάνεις, του λέω, για να του δώσω χρόνο να σημαδέψει καλύτερα και να με πετύχει στο δεξί φρύδι. Αγριοκοιτάζω και το παιδί και την περήφανη μανούλα πίσω του. Παιδί είναι, μου λέει. Σοκαρισμένη απ την αποκάλυψη, δεν προλαβαίνω να προφυλαχτώ από την ευθύβολη ριπή που με κάνει συμμετρική αφού πέτυχε και το αριστερό φρύδι. Παιδί είναι, απαντώ, αλλά όχι δικό μου και σιγά σιγά με θάβει, μήπως να του πείτε κάτι; Μα παίζει, απαντά. Δίνω τόπο στο παιχνίδι του, ψιλοσκάβω κι ένα ανάχωμα μπας και γλιτώσω και γυρίζω άλλη μια σελίδα, όταν ακούω κραυγή σπαραξικάρδια. Αναξίμανδρεεεεεεέ, μηηηηη παιδί μου θα χτυπήσεις εκεί, θα χτυπήσεις! Όλα αυτά χωρίς η τραγική μάνα να έχει κουνήσει χιλιοστό από την ξαπλώστρα της, πέραν του να τινάξει την στάχτη από το τσιγάρο της. Ο Αναξίμανδρος κωφεύει επιδεικτικώς, ‘ντάξει έχει τα δίκια του, κι εγώ με τέτοιο όνομα θα αποκτούσα επιλεκτική ακοή, γυρίζοντας προς την αδελφή του στην οποία σκάει μια μεγαλειώδη σφαλιάρα. Περιέργως ή λόγω πολλαπλών τέτοιων επαναλήψεων, η αδελφή έχει αποκτήσει εκπληκτικά αντανακλαστικά κι αρχίζει να πατάει τσιρίδες πριν καν ακουστεί το κλατς της σφαλιάρας. Μαμάααααα, πες του, ολοφύρεται, σε υπερηχητικούς τόνους, η μαμά δεν του λέει, λέει όμως στις διπλανές της μανάδες το τι ζει μόνο αυτή το ξέρει, ηρωίδα και βάλε, το στόμα της μικρής πάει ροδάνι, τον ασταμάτητο, που με χτύπησε και πονάω και τώρα θα δεις, αλλά δεν βλέπει αυτή, βλέπω εγώ, γιατί αστόχησε ή μάλλον δεν βλέπω γιατί έχω φάει πάλι μια χούφτα άμμο, ενώ επιτέλους η ηρωίδα μάνα αναφωνεί, μην χτυπάς την Ίρις (άκλιτο), έλα εδώ που σου λέω και να δεις τι σου έχω εγώ, ενώ του κουνάει καινούργιο παιχνίδι. Με λίγα λόγια, «τσάκισε την στο ξύλο κι όσο την δέρνεις, εγώ θα σου δίνω παιχνίδια». Υπάκουα ο Αναξίμανδρος της γυρίζει πλάτη απαξιώντας το όποιο παιχνίδι κι αρχίζει να πλέει κατά τα βαθιά. Δεύτερο δράμα, Αναξιμανδρεεεεέ, έλα έξω, πιο έξω, θα σε πάρω και θα φύγουμε. Ω ναι, σκέφτομαι, υπάρχει ελπίδα.

Μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο βέβαια που η επωδός της απειλής έχει χάσει κάθε νόημα, χάνω και πάσα ελπίδα ότι θα φύγουν, ενώ αναρωτιέμαι αν το βιβλίο που έχω διαλέξει είναι πολύ δύσκολο γιατί δεν καταλαβαίνω λέξη, ο Αναξίμανδρος εδέησε να βγει στην στεριά, παπαριασμένος και παστός. Και ήρεμος. Ωραία λέω, για να ξαναπιάσω την παράγραφο, να δω τι θέλει να πει ο συγγραφέας. Αμ δε, ότι θέλει και να πει θα μείνει μυστήριο. Παιδάκι δίπλα μου, ηλικίας τετάρτης δημοτικού με διάπλαση που δεν την λες και του Κούρου και με δίπλες που θα τις ζήλευε το ανθρωπάκι της Michelin, έχει στο ένα χέρι μια υπερμεγέθη φρατζόλα με το μισό ψυγείο μέσα και γκρινιάζει γιατί το σακουλάκι με τα πατατάκια που κρατάει στο άλλο χέρι είναι μικρό και δεν είναι το γίγας. Κι αφού τρώει όλο αυτό κι έχει λυσσάξει από το αλάτι και τις σάλτσες, η μανούλα που κοιτάει το καμάρι της και του λέει πόσο μπόι θα ρίξει, δίμετρος θα γίνει, ύψος είναι όλο αυτό, του δίνει και μια κόκα κόλα, γιατί δίψασε. Του λίτρου. Ε ναι, είναι γνωστό τοις πάσι, το νερό κάνει κακό! Και καπάκι, ο μικρός Βούδας βουτάει στην θάλασσα, ενώ εγώ παρατάω βιβλίο και τον κοιτάω με αγωνία να απλώνεται στ’ ανοιχτά, προσπαθώντας να ανασύρω από την μνήμη μου τις πρώτες βοήθειες για πνιγμό που είχα μάθει το πάλε ποτέ στον Ερυθρό Σταυρό. Έχω αγχωθεί. Εγώ. Η μάνα του καθόλου, η οποία μετά από κανά εικοσάλεπτο, τον φωνάζει να βγει για να φύγουνε γιατί τους περιμένει η γιαγιά για φαγητό!

kids-on-beach1-1170x570

Mat Sadler, «Kids on the beach»

Ταυτόχρονα το μάτι μου πιάνει από τις σκάλες να κατεβαίνουν δύο μανάδες, πέντε παιδιά, τέσσερις σακούλες Jambo μεγέθους αντίσκηνο που αδειάζοντάς τες γεμίζει ο τόπος με κουβαδάκια, τσουγκράνες, φτυαράκια όλων των μεγεθών, μικρά σερφ, ρακέτες, μπάλες, έναν φουσκωτό κροκόδειλο, έναν φουσκωτό δεινόσαυρο, μπουκάλια, μπουκαλάκια, σωσίβια, κούκλες, ένα λούτρινο σκυλί και κορύνες του μπόουλινγκ. Υπομονή, ψιθυρίζω σε αόρατους ακροατές, θα παίξουν με τα ρημάδια και θα απασχοληθούν. Έπαιξαν. Κάτι έφηβοι που ήταν παραπέρα. Έχτισαν ένα ωραιότατο κάστρο με πολεμίστρες, τάφρο και με απ όλα, που οι μικροσκοπικοί Οίνοι διέλυσαν με πολεμικές ιαχές. Παραμένω στην ίδια σελίδα, το κείμενο τελικά πρέπει να είναι σε γραμμική Α γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα. Για την ακρίβεια δυσκολεύομαι να ακούσω και την ίδια μου την σκέψη γιατί τώρα οι μικροί βάρβαροι ολοφύρονται γιατί καταστράφηκε το κάστρο.

Ναι, τα παιδιά είναι ευτυχία. Απλώς την νιώθεις καλύτερα στην απουσία τους κι όταν γύρω στις οχτώ το βράδυ που έφυγαν, πήγα και έκατσα στον μόλο, χωρίς βιβλίο, -η μάχη είχε χαθεί ολοσχερώς- απλώς μόνο για να κοιτάξω την θάλασσα. Ακούγοντας τα κύματα, κατάλαβα ότι δεν είχα χάσει την ακοή μου. Για την όποια ικανότητα σχηματισμού σκέψης, δεν είμαι και τόσο σίγουρη.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Billy Stewart, Χριστίνα Παπαβασιλείου

from dimart http://ift.tt/29j70nj
via IFTTT

Όσα λένε τα ζώα μεταξύ τους

12552608_549181771915646_1024218461853678018_n

Το ερώτημα «τι να λένε άραγε τα ζώα» (είτε μεταξύ τους είτε σε μας) απασχολούσε ανέκαθεν τον Άνθρωπο, που ως Κορωνίς της Δημιουργίας θεωρεί ότι και τα άλλα πλάσματα διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτόν, απλώς σε κατώτερο επίπεδο, τα καημένα. Έχει οδηγήσει επίσης σε κάθε λογής τσαρλατάνικες μηχανές μετάφρασης γαβγισμάτων ή / και νιαουρισμάτων, που πιθανότατα θα προξενούσαν στα σκυλιά και στα γατιά ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση από ό,τι το Google Translate σε μας (αν δεν τα άφηναν παγερά αδιάφορα, δηλαδή).

Γενικά, συνήθως τείνουμε να ερμηνεύουμε τα ζώα με βάση τον πιο γλυκανάλατο εαυτό μας. Ένας σκιτσογράφος, πάντως, ονόματι Jimmy (σκέτο) προσφέρει μια άλλη, απείρως πιο σαρκαστική (και άρα ενδιαφέρουσα) οπτική. Δείτε τα σκίτσα του κι «ακούστε» τα ζώα να μιλάνε… αλλιώς.

11953133_503011553199335_5657765380449440263_n

 

11896186_503013209865836_640437334167796340_n

 

12032105_512474582253032_3474776389502074608_n

 

12049131_521979554635868_6949588715949368336_n

 

11960226_503012339865923_6119639478053390047_n

 

12494924_573868222780334_6931762316874849076_n

 

12391897_537173506449806_7932649056686696458_n

 

12400977_549126258587864_3786670182538144449_n

 

12346487_534256793408144_6048521214414523343_n

 

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Ποιον είπες ζώο ρε

like-us-on-fb

Το dim/art στο twitter


Στο:Ποιον είπες ζώο ρε; Tagged: Jimmy, theycantalk.com

from dimart http://ift.tt/29iRaZw
via IFTTT

We’ ve got the blues

cover_350

Η Μπλε Πολυκατοικία αποχαιρετά το Floral

—της Ζέφης Κόλια—

Στις 25 Ιουνίου το Floral έκλεισε 7 χρόνια λειτουργίας. Δυο μέρες μετά έκλεισε για πάντα.

Ζεεεεφ. Tο ΦΛΟ  επιτέλους κλεινει…7 χρόνια κ το Σάββατο παρτάρουμε με φίλους. Μήπως θα κάνεις μια βόλτα σε παλιά στέκια κ παλιοαφεντικά? Θαλασσινός .

Αυτό ήταν το mail που έλαβα από το ex boss Γιώργο (Θαλασσινό) για το ετήσιο πάρτι γενεθλίων του  Floral. Δεν μπόρεσα να πάω. Δεν ήξερα. Δεν πρόλαβα.

Αυτό, φίλε, ήταν μεγάλη έκπληξη. Κλείνει το Floral. Και δεν κατάφερα να έρθω ούτε στα τελευταία του γενέθλια. Fck.

Μέχρι πότε θα το κρατήσετε ανοιχτό; Προλαβαίνω να περάσω για έναν τελευταίο καφέ;(της παρηγοριάς, έστω). Και τι θα γίνει με τα βιβλία; Να έρθω να ξεστήσουμε μαζί, να κλείσουμε όλοι μαζί τον κύκλο; Όπως του αξίζει.

Σε φιλώ, αφεντικό. _

Το ξεστήσαμε Ζεφούλι. Καλύτερα που δεν ήσουνα. Σήμερα κ αύριο θα είμαστε εδώ. Μουτς,γ.

Αυτά τα mail ανταλλάξαμε την Δευτέρα. Και ο κύκλος, ένας ακόμα κύκλος, έκλεισε. Με θόρυβο, στα μούτρα μας.

Θέλω να γράψω μερικά χαρούμενα πράγματα, για τα πάρτι και τις παρουσιάσεις και τα βιβλία και τα ποτά και τα γέλια και τον κόσμο και τους χορούς και όλα αυτά, αλλά κολλάει το μυαλό μου στους φίλους μου που έφυγαν, στον Μιχάλη τον Πρωτοψάλτη που ερχόταν με ντάνες βιβλία από τις εκδόσεις Βιβλιοπέλαγος και μιλούσαμε για την αριστοκρατική Αναρχία και πίναμε ουίσκι, για τον Νικόλα (Τριανταφυλλίδη)  που συζητούσε με τον Πέτρο (Τατσόπουλο) και τον Νίκο Χατζόπουλο για την ιστορία του Gagarin για να την βγάλουν στο ΟΞΥ, την εκστατική χαρά της Λουκίας Ρικάκη όταν παρουσίασε τα Παραμύθια Της Αγάπης Και Της Ελπίδας της που είχε εκδώσει η ΑΠΟΠΕΙΡΑ και μας είχε ταράξει στα τηλέφωνα για να γίνουν όλα τέλεια, το μικρό διαμέρισμα της Σύλβιας, γεμάτο με αναμνήσεις και παλιά πράγματα, όπου πήγαινα  για να πάρω βιβλία των εκδόσεων «Διεθνής Βιβλιοθήκη» και πίναμε καφέ ενώ μου μιλούσε σα χαμένη για τη ζωή της την δεκαετία του  ’70 στα Εξάρχεια με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, ένα απόγευμα που είχε περάσει ο Μανώλης Ρασούλης και γελάγανε δυνατά με την Αιμιλία κ έλεγα «μα που το βρίσκουν τόσο κέφι, μας πήραν τα μυαλά…» και θυμάμαι κι άλλα τέτοια, και μια απογραφή των βιβλίων που κάναμε και μας βοηθούσε ο Θάνος Αναστόπουλος στα ψηλά ράφια κι εμείς κοιτάζαμε εκστατικές τα οπίσθιά του, ρε φίλε πού τα θυμάμαι όλα αυτά και κάθομαι τώρα και τα γράφω, αντί να γράψω για πάρτι και μουσικές, και φιλιά, και έξαλλους χορούς και ομορφιές που ζήσαμε όλοι εκεί μέσα.

Δεν ξέρω καν αν θα το στείλω αυτό. Μάλλον όχι.

Κάποτε θα γράψω κάτι άλλο, το ορκίζομαι.  Ένα ωραίο κείμενο, ίσως ένα αισιόδοξο διήγημα που θα λέγεται: «Θα σε δω στο Floral».

Όμως τώρα έχω τις μαύρες μου. Και η Μπλε Πολυκατοικία έχει τις μαύρες της.  Και όλα τα παλιά, αγαπημένα Εξάρχεια έχουν τις μαύρες τους.

Οι «φλώροι» του Φλοράλ, έφυγαν. Κάνε παιχνίδι τώρα μόνη σου, Πλατεία.

* Η συγγραφέας Ζέφη Κόλια ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Floral μαζί με τους ιδιοκτήτες του, τον Γιώργο, τον Νίκο και τον Τάσο, και την φοβερή Αιμιλία και μερικά ακόμα άτομα, στους οποίους εύχεται τα καλύτερα. Έστησε το βιβλιοπωλείο του Floral books & coffee, διοργάνωσε βιβλιοπαρουσιάσεις και πάρτι, γνώρισε ωραίους τύπους, κουράστηκε και διασκέδασε, πήρε μερικά κραγιόν ακόμα με τα χρήματα που έβγαλε, διάβασε πολύ και δεν έμαθε ποτέ να κόβει τιμολόγιο χονδρικής.

fl floral600-1_104698_3939oW floral flo 349613-floral600_104699_S5N1Q6 139470092_1426608359 assets_LARGE_t_175762_45079550 fl5 floral_-5-

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Ποικίλα (επίκαιρα) 

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Στο:Ποικίλα (επίκαιρα) Tagged: Floral, Γιώργος Θαλασσινός, Εξάρχεια, Ζέφη Κόλια, Θάνος Αναστόπουλος, Λουκία Ρικάκη, Μανώλης Ρασούλης, Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Νίκος Χατζόπουλος, Νικόλας Τριανταφυλλίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Χρήστος Κωνσταντινίδης

from dimart http://ift.tt/29hNZBu
via IFTTT