Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Enjoy the silence

Enjoy the silence

Αυτό δεν είναι τραγούδι #744
Dj της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Εντάξει, είναι γενικά λίγο ινσέψιο η έννοια «τραγούδι για τη σιωπή» (η ηχηρή προτροπή για σιωπή, δηλαδή), αλλά αφού δεν έχει εφευρεθεί ακόμα η σιωπηρή μεταβίβαση σκέψεων, ε, κάπως πρέπει να γίνει. Κι όταν γίνεται και ωραία, τόσο το καλύτερο. Δύο μόνο τραγούδια περί σιωπής μού έρχονται στο μυαλό —αυτό και το «Sound of silence» των Simon & Garfunkel—, και είναι αμφότερα αριστουργήματα. Χαλάλι, ως εκ τούτου, το ινσέψιο.

Εξάλλου, σιωπή δεν σημαίνει και πλήρης απουσία ήχου. Γράφει ο John Cage κάπου στο βιβλίο του με τίτλο (μαντέψτε!) Silence ότι, ακόμα και σε έναν τέλεια ηχομονωμένο χώρο, ακούει κανείς δύο ήχους, έναν ψηλό (το νευρικό του σύστημα) και έναν χαμηλό (την κυκλοφορία του αίματος). Προφανώς, κάνουμε συνέχεια φασαρία. Τόση, καλή είναι.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter




from dimart http://ift.tt/1OiW8GG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου