Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Route 66

Αυτό δεν είναι τραγούδι #807
Dj της ημέρας, η Ζωή Σκούρα

Τι ήταν να μου το πει; Έτσι, χαλαρά, αθώα, μεταξύ τυρού και αχλαδίου (σύκου, για την ακρίβεια) – για το πεζοπορικό μονοπάτι στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, που ενώνει το Μεξικό με τον Καναδά. Μια από τις πιο διάσημες «μεγάλες βόλτες» στην Αμερική.

Οι «μεγάλες βόλτες», οι πεζοπορίες πολλών, πολλών χιλιομέτρων και διάρκειας πολλών, πολλών μηνών, αλλά και οι αυτοκινητάδες, υπήρξαν το αγαπημένο μου όνειρο, όταν ήμουν μικρή (αυτό που, όταν μεγαλώνουμε, αρχίζουμε πια να ονομάζουμε «φαντασίωση»). Φυσικά, ουδέποτε εκπληρώθηκε, όσες ώρες κι αν πέρασα πάνω από χάρτες οδικούς, ως ιδανικός κι ανάξιος εραστής των μακρινών μονοπατιών και των μεγάλων δρόμων. Η λογοτεχνία στάθηκε ταυτόχρονα μεθαδόνη και ερεθισμός. Το ίδιο και η μουσική και το σινεμά. Δεν ξέρω, ίσως (και) αυτή να είναι η δουλειά τους.

Για το Pacific Trail (4.500 χιλιόμετρα) δεν έχει γραφτεί τραγούδι. Έτσι, από χτες μου έχει κολλήσει ο κατεξοχήν ύμνος του road-trip. Ό,τι έχει κανείς.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Ζωή Σκούρα, Μουσική, Rolling Stones

from dimart http://ift.tt/2d6HVij
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου