Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

A shooting star

Αυτό δεν είναι τραγούδι #789
Dj της ημέρας, ο Παναγιώτης Πούτος

fm1Στις παιδικές του φωτογραφίες μοιάζει με Ινδό. Γεννήθηκε σε μία οικογένεια μεταναστών στη Ζανζιβάρη, η οποία ήταν Παρσί από την Ινδία: ακολουθούσαν την αρχαία περσική θρησκεία του Ζωροαστρισμού. Ο πατέρας του εργαζόταν σε κάποια υπηρεσία της αγγλικής αποικίας και αναγκαστήκαν να φύγουν μετά την επανάσταση που οδήγησε στην ανεξαρτησία. Βρέθηκε στην Αγγλία, τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Από Φαρούκ Μπουλσάρα έγινε Φρέντι Μέρκιουρι, η ψυχή των Queen. Σήμερα, αν ζούσε, θα έκλεινε τα εβδομήντα.

Ποιο τραγούδι ταιριάζει σε αυτήν την περίσταση; Πολλοί θα έπαιζαν το Who Wants To Live Forever, γιατί ο Μέρκιουρι έφυγε πρόωρα, ή το Bohemian Rhapsody, που θεωρείται το σημαντικότερο τραγούδι του συγκροτήματος. Ο θάνατος του Φρέντι Μέρκιουρι από AIDS ενίσχυσε την ήδη μεγάλη φήμη του συγκροτήματος. Είχαν προηγηθεί όμως πέντε χρόνια κυνηγητού από παπαράτσι, πολιορκίας της κατοικίας του στο Λόγκαν Πλέις και καταιγισμού από δημοσιεύματα σκανδαλοθηρικών εφημερίδων που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ειδήσεις από την αρρώστια και το θάνατό του, να εξασφαλίσουν μία φωτογραφία που να αποτυπώνει την ασθένεια.

Σήμερα όμως δεν είναι επέτειος θανάτου, αλλά επέτειος γέννησης. Είναι δύσκολο να διαλέξει κάποιος το κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικό τραγούδι, γιατί υπάρχουν αρκετά τα οποία έχει σφραγίσει με τον εκρηκτικό και φανταχτερό χαρακτήρα του. Ενδεικτικά, ένα από αυτά είναι και το Don’t Stop Me Now, όπου ακούγονται και οι επίκαιροι στίχοι: I’m a shooting star leaping through the sky / Like a tiger defying the laws of gravity / I’m a racing car passing by like Lady Godiva / I’m gonna go go go / There’s no stopping me. Επίκαιροι σήμερα, αφού ανακοινώθηκε πως ένας αστεροειδής πήρε το όνομά του με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εβδομήντα χρόνων από τα γενέθλιά του.

fm2

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Freddie Mercury, Μουσική, Παναγιώτης Πούτος, Φρέντι Μέρκιουρι, Queen

from dimart http://ift.tt/2c0CCgk
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου