Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ελευσίνα: Άνθρωποι και Εργοστάσια

spania-tekmiria-apo-ti-biomixaniki-eleusina-1

Έκθεση στο Διοικητήριο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας

Μέσα από σπάνια τεκμήρια της λειτουργίας των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της Ελευσίνας, τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά, αναδύονται οι ιστορίες των ανθρώπων που μόχθησαν εκεί, από τους βιομηχανικούς εργάτες έως τους επιχειρηματίες, συνθέτοντας την έκθεση «Βιομηχανική Ελευσίνα. Άνθρωποι και Εργοστάσια».

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των  εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2016», που διοργανώνει ο δήμος Ελευσίνας έως τις 15 Νοεμβρίου, εγκαινιάζεται στο Διοικητήριο του Παλαιού Ελαιουργείου, στην παραλία της Ελευσίνας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.

spania-tekmiria-apo-ti-biomixaniki-eleusina-2 spania-tekmiria-apo-ti-biomixaniki-eleusina-3 spania-tekmiria-apo-ti-biomixaniki-eleusina-4

Με διαδραστική διάθεση

Ξετυλίγοντας την επιμέρους ιστορία των εργοστασίων που είναι συνυφασμένα με τη ζωή της Ελευσίνας, η έκθεση κάνει μια αναδρομή στην ιστορία της βιομηχανίας της πόλης, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη Μεταπολίτευση. Με διαδραστική διάθεση, ο  επισκέπτης καλείται να ανασυνθέσει την ιστορία, μέσα από τα σπάνια εκθέματα, αλλά και από κείμενα, προφορικές μαρτυρίες, θεατρικές αφηγήσεις, οπτικοακουστικό και εικαστικό υλικό.

Καλείται, εν τέλει, να αναστοχαστεί για τη σημασία του εργάζεσθαι και του επιχειρείν σήμερα, μέσα από το παράδειγμα σημαντικών, όσο και άγνωστων στιγμών του παρελθόντος ενός τόπου που, παραμένοντας βιομηχανικός, έχει, ωστόσο, και μια βαθιά σχέση με την παραγωγή πολιτισμού.

Η αρχιτέκτονας – μουσειολόγος Ερατώ Κουτσουδάκη ανέλαβε την επιμέλεια της έκθεσης, η οποία αποτελεί την πρώτη δημόσια δράση της Διοικούσας Επιτροπής του  Μουσείου Νεότερης Ιστορίας της Ελευσίνας «Γεώργιος Αμπατζόγλου», σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής (ΠΑΚΠΠΑ) του δήμου Ελευσίνας.

spania-tekmiria-apo-ti-biomixaniki-eleusina

Πληροφορίες

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη έως Παρασκευή και Κυριακή: 9:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00, Σάββατο: 19:00 – 22:00, Δευτέρα: κλειστά.

Πηγή: Ναυτεμπορική

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εκθέσεις < Προτάσεις

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο


Στο:Εκθέσεις Tagged: Αισχύλεια, Ερατώ Κουτσουδάκη, Ελευσίνα

from dimart http://ift.tt/2cYMYzw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου