Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ρετρό (ή αλλιώς, ιστορία έρωτα και άλλων μυστηρίων)

attikΑυτό δεν είναι τραγούδι #814
Dj της ημέρας, η Τσαμπίκα Χατζηνικόλα

Κάποτε, όχι πολύ μακριά από σήμερα, είχε πέσει η νέα σε έρωτα βαθύ για έναν μελαχρινό. Δούλευαν μαζί. Εκείνη έλιωνε σαν το κερί μπροστά του, ακόμα κι όταν δεν τον έβλεπε. Μα εκείνος δεν καταλάβαινε ή έκανε πως δεν…
Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα, όμοιο με την καρδιά της που τον περίμενε, το κορίτσι έχασε το λεωφορείο της επιστροφής και κείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι.
«Βρε, λες;» σκέφτηκε με κρυφό καημό η μικρή.
Δεν είχαν ανταλλάξει ποτέ μεταξύ τους τόσες πολλές κουβέντες όσες εκείνο το απόγευμα. Και δυστυχώς επρόκειτο να είναι η πρώτη και τελευταία «κανονική» τους συζήτηση.

«Τι μουσική ακούς;» τη ρώτησε.
«Ρετρό», απαντάει εκείνη.
Απάντηση που δε θα περίμενε κανείς από μια νέα 25 χρονών, πριν από λίγα χρόνια. Απάντηση που σίγουρα δεν την περίμενε και κείνος και δυστυχώς δεν την κατάλαβε.
— Δηλαδή; Τι εννοείς ρετρό;
— Μου αρέσει πολύ ο Αττίκ.
— Μα οι Αντίκ είναι συγκρότημα και… Είσαι σίγουρη ότι το είδος της μουσικής τους ονομάζεται έτσι;
— Όχι, δε με κατάλαβες! Αττίκ. Είναι εκείνος που λέει «Zητάτε να σας πω τον πρώτο μου σκοπό, τα περασμένα μου γινάτια…»
— Χμμμμ…
— Αύριο θα σου φέρω ένα cd του να το ακούσεις σπίτι με την ησυχία σου, του είπε ελπίζοντας.

Αυτό ήταν και το τέλος μιας σχέσης πριν καν αυτή αρχίσει. Ευτυχώς το σπίτι ήταν κοντά. Δεν είχαν τι άλλο να πουν. Τι κρίμα! Για κείνη, μα και για κείνον.

Την επόμενη μέρα, η νέα έφερε το cd εξακολουθώντας να ελπίζει. Πού καιρός όμως για μουσική ρετρό; Το cd ξεχάστηκε σε ένα συρτάρι του γραφείου του, μαζί με τις ελπίδες που έτρεφε για πολύ καιρό η νέα. Δεν της το επέστρεψε ποτέ, όπως και δεν το άκουσε ποτέ. Το κορίτσι μετά από χρόνια αγόρασε το cd και αντικατέστησε τον έρωτά της για κείνον με άλλον, πραγματικό.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Αττίκ, Δανάη, Τσαμπίκα Χατζηνικόλα

from dimart http://ift.tt/2cHpKLW
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου