Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωινή περίπολος

b_2848_proinh-peripolos3-web

Αυτό δεν είναι τραγούδι #811
Dj της ημέρας, η Μαρίκα Συμεωνίδου

Μήπως είναι αυτή η μεγαλύτερη απόλαυση της ζωής, η φιλία, σαν το σίδερο που στρώνει τα τσαλακώματα της ψυχής, σαν το ζουμί της ζωής όταν διψάμε. Το πλεονέκτημα της φιλίας με ζωντανούς ή νεκρούς μήπως είναι πως νιώθεις ότι κατανοείς το νόημα της ζωής!

Aυτό που δεν αρχίζεις, η φιλία θα σε κάνει να το τελειώσεις κιόλας. Ό,τι γκρεμίζεται μέσα μας, ο φίλος-σκιά της επιθυμίας μας θα το ξαναχτίσει, διαφορετικά κινείται ο φίλος σε σχέση με το χρόνο. Σε κάνει να αναρωτιέσαι και να καταλαβαίνεις τον κόσμο όσο περνάει ο καιρός ή και από την πρώτη στιγμή. Όπως εκείνο το απόγευμα μπροστά από την λευκή πόρτα.

Φιλία, εκείνο το γέλιο που σε βγάζει από τη φυλακή σου, ανόθευτη αγάπη, νεράιδα των μαλλιών που σε χαϊδεύει λέγοντας σου «ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ» έκανες στο χέρι σου να τη διορθώσεις. Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός που πιστεύει σε όσους δεν πιστεύουν, σε όσους αναζητούν την αλήθεια αν υπάρχει, σε όσους πιστεύουν στο όνειρο, στα παιδιά, στο χαμόγελο!

Ο καλύτερος φίλος ένας καθρέφτης που αντανακλά κάθε αρχή και κάθε τέλος… μιας αρχής. Σε βάζει να σκεφτείς —δηλαδή, να ξαναδείς— κι επιμένει στο αντίθετο από αυτό που βλέπεις, μέχρι να δεις! Για να καταλάβεις το απάνθρωπο παιχνίδι της ζωής πρέπει να παρατηρείς με διορατικότητα ανθρωπινή, αυτό σου λέει ο καθρέφτης-φίλος που σε προκαλεί!

Ο καλός φίλος είναι η υπόκωφη δόνηση, κάτι σαν τον βόμβο του αίματός σου που σου λέει να χαίρεσαι την επιτυχία μέχρι εκεί που αρχίζει να γίνεται κραιπάλη, πάλη λοιπόν η φωνή του φίλου σου και πάλι ! Σε πειθαρχεί αυτή η φωνή μέσα στο λιμασμένο παιχνίδι για να δεις πως δεν υφίσταται πια!
Η-ΡΕ-ΜΙΑ.

Y.Γ.:
—Φίλε έχω στριμωχτεί… Θέλω να ξεχάσω να θυμάμαι
— Να είσαι επιεικής με τις πλάνες σου και προχώρα με χαμόγελο προς τη θάλασσα αν σώσεις και κανέναν στην Πρωινή περίπολο που ζούμε, θα τα πούμε στην κόλαση με τον Ν.Ν. — κι αυτό μας φτάνει!

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Uncategorized Tagged: Γιώργος Χατζηνάσιος, Μαρίκα Συμεωνίδου, Μουσική, Νίκος Νικολαΐδης

from dimart http://ift.tt/2cTtsTO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου