Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Να παγώσει ο χρόνος!

The Pretenders perform at The Malkin Bowl in Stanley Park, Vancouver, British Columbia, August 26, 2009 © Anil Sharma / Retna Ltd.

The Pretenders perform at The Malkin Bowl in Stanley Park, Vancouver, British Columbia, August 26, 2009 ©Anil Sharma / Retna Ltd.

Αυτό δεν είναι τραγούδι #791
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Θεοχάρης

Η Chrissie Hynde κλείνει σήμερα τα 65. Δηλαδή, αν φρόντιζε να κολλάει ένσημα, βγαίνει επισήμως στη σύνταξη.

Α, όχι! Δεν μας τα είχανε πει έτσι τα πράγματα! Pause, pause!

[Το βίντεο που ακολουθεί είναι του 1979 και αισθητικά παραπέμπει στη δεκαετία του ’50. Εμείς που το βλέπουμε σήμερα, το 2016, νοσταλγούμε τη δεκαετία του ’70, η οποία τότε ήδη νοσταλγούσε τη δεκαετία του ’50. Και είναι βέβαιο ότι σε είκοσι χρόνια – όταν η Chrissie θα έχει πατήσει τα 85– κάποιοι θα νοσταλγούν αυτή τη ρημάδα τη δεκαετία που τρέχει τώρα. Δεν έχει τέλος η νοσταλγία-ινσέψιο. Ας νοσταλγήσουμε, λέω καλύτερα, τη δεκαετία του 2030, το άδηλο μέλλον. Τώρα που προλαβαίνουμε. Για να κλείσει απρόβλεπτα ο κύκλος ο πρωθύστερος.]

Σημ.: Η φωτογραφία δεν είναι πολύ παλιά, μόλις του 2009. Όπως βλέπετε, το κορίτσι το ’χει ακόμα. Μόνο το χέρι που κρατάει την πένα λέει τη δική του ιστορία, της φθοράς. Ε, και λοιπόν; Να γερνάμε, αλλά όμορφα. Χρόνια πολλά, ρε Chrissie!

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Chrissie Hynde, Γιώργος Θεοχάρης, The Pretenders

from dimart http://ift.tt/2bYQRFd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου