Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

«Είμαι κάποιος, όχι κάτι»

 

untitled-203-640x360

—της Stucano Closer—

Καμιά φορά, όταν ο κόσμος γυρνάει ανάποδα, όταν χάνει τη συνηθισμένη και βολική του (για μας) μορφή, γίνεται πιο κατανοητός.

Αυτό είναι κάτι που ο Rémi Gaillard, δημιουργός του βίντεο που ακολουθεί, γνωρίζει καλά. Ο Γάλλος κωμικός και μέγας φαρσέρ χρησιμοποιεί κρυφές κάμερες για να καταγράφει ακριβώς την «ανάποδη» άποψή του για τον κόσμο, που αποκαλύπτει ό,τι κρύβει η κοινοτοπία.

Στο συγκεκριμένο βίντεο (με τέσσερα εκατομμύρια προβολές ήδη), μια κυρία που έχει βρει ένα εγκαταλελειμμένο σκυλάκι αποφασιζει να το πάει στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων – που, ως γνωστόν, είναι συχνά ένας προθάλαμος της θανάτωσής τους. Ο ίδιος ο Gaillard έχει τον ρόλο του ρεσεψιονίστ. Δευτερόλεπτα αργότερα, όσο η κυρία περιμένει στην αίθουσα αναμονής, τα πράγματα παίρνουν μια τρελή τροπή, καθώς τα ζωάκια και οι άνθρωποι του καταφυγίου μοιάζουν να έχουν αλλάξει θέσεις. Η γυναίκα παρακολουθεί αρχικά άφωνη και τελικά αποφασίζει να πάρει το σκυλάκι σπίτι της.

Το «Animal Planet», όπως είναι ο τίτλος του βίντεο, δεν είναι φάρσα εις βάρος της γυναίκας που βρήκε το σκυλάκι. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους εμάς τους ανθρώπους: μια προτροπή να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και εν τέλει μεταχειριζόμαστε τα ζώα.

Ειδικά προς όσους από εμάς σκέπτονται και πολλές φορές κάνουν πράξη την εγκατάλειψή τους.

 

 

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Ποιον είπες ζώο ρε;

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Ποιον είπες ζώο ρε; Tagged: Animal planet, Remi Gaillard, Stucano Closer

from dimart http://ift.tt/2cxHqdk
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου