Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν αλλιώς

Αυτό δεν είναι τραγούδι #905
Dj της ημέρας, η Χριστίνα Παπαβασιλείου

Καθόταν μόνη της στο πεζούλι. Στα πόδια της αραδιασμένα κουτιά σπίρτα. Πάντα χρειάζονταν, ήλπιζε ότι κάποιος θα πάρει. Κόσμος πέρναγε  μπροστά της κουβαλώντας δέματα, φαγητά, δώρα. Κι αυτή περίμενε. Περίμενε αυτόν που θα την έβλεπε. Και μετά θα έβλεπε και τα σπίρτα. Τι αξία είχε ένα κουτί σπίρτα; Μηδαμινή — και θα έπιαναν και τόπο. Ένα κερί δεν θα άναβες; Ένα τζάκι; Δεν θα πηγαίνανε χαμένα. Δεν ήταν άχρηστα. Δεν θα ήταν ελεημοσύνη. Κι όμως, την προσπερνούσαν και ένιωθε ότι ούτε ένα βλέμμα δεν έπεφτε πάνω της. Αόρατη. Και παγωμένη. Καταλάβαινε ότι σιγά σιγά έσβηνε. Κανείς δεν θα την έσωζε και κανέναν δεν θα ενοχλούσε όταν θα την έβρισκαν νεκρή το άλλο πρωί.

Άναψε ένα σπίρτο. Ήρθε μια ζέστη στα ακροδάχτυλά της. Ναι, η λύση ήταν αυτή. Το κάψιμο των σπίρτων. Άναψε κι άλλο. Λίγη ακόμα ζέστη. Άναψε τρίτο. Ήταν μια λύση, ισχνή όμως, πολύ ισχνή.

Τρέμοντας, μάζεψε όσο θάρρος είχε, σηκώθηκε και δειλά πέρασε τον δρόμο απέναντι, δειλά ανέβηκε τα σκαλοπάτια του μεγάλου σπιτιού. Δειλά χτύπησε το κουδούνι, δειλά με κατεβασμένο κεφάλι πέρασε μέσα και όπως πέρναγε τους διαδρόμους που θα την οδηγούσαν στις κουζίνες του αρχοντικού, πάντα με το κεφάλι και τα μάτια της να κοιτάνε χαμηλά, άναβε ένα ένα τα σπίρτα της κι έβαζε φωτιά στις κουρτίνες.

the-little-match-girl

* * *

the_little_match_girl_by_salvi_burton-d8dimbq

Εικόνα εξωφύλλου: salvi-burton, «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα»

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μουσική, Χριστίνα Παπαβασιλείου, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Marilyn Manson

from dimart http://ift.tt/2iJpser
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου