Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Two More Bottles Of Wine

Αυτό δεν είναι τραγούδι #838
Dj της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Κάθε φορά που μετακομίζουμε (σε άλλο σπίτι, σε άλλη πόλη, σε άλλη χώρα) είναι λίγο σαν να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από έναν από τους πιο δυσοίωνους στίχους που έχουν γραφτεί στην παγκόσμια ποίηση: «Η πόλις θα σ’ ακολουθεί». (Παρεμπιπτόντως, ευχαριστούμε, αγαπητέ κύριε Καβάφη, που βάλατε σε λέξεις ένα από τα μεγαλύτερα άγχη του ανθρώπου από καταβολής άγχους. Μας υποχρεώσατε. Τώρα, εκτός από την πόλιν, μας ακολουθεί επίσης ως κολλητσίδα και η απόλυτη επίγνωση, αυτή που μόνο από μια καίρια διατύπωση μπορεί να προκύψει.)

Η «πόλις», λοιπόν, αυτός ο σπαστικός μας Doppelgaenger, δεν καταλαβαίνει ούτε από αποστάσεις ούτε από τίποτα. Και 1.600 μίλια μακριά να πας, όπως η Emmylou Harris, θα σε βρει και θα σου κάνει την «καινούργια» σου ζωή μαντάρα. Ωραία. Μαύρη καταδίκη, δηλαδή. Οι θρησκείες, που επινόησαν τη συγχώρεση και την άφεση αμαρτιών, κάτι ξέρανε: «Εμείς», σου λένε, «εμείς, μόνο εμείς μπορούμε να σε απαλλάξουμε από τον εαυτό σου. Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μας ακούς όσο ζεις, και μετά να πεθάνεις».

«Βρε ουστ!» λέει τότε ο άνθρωπος καθώς φτύνει τον κόρφο του και κουνιέται απ’ τη θέση του. «Δεν πα’ να μ’ ακολουθεί», συμπληρώνει.

Και πιάνει άλλα δυο μπουκάλια κρασί.

* * *

two_more_bottles_of_wine_by_aaron_leonard-d50hy3o

Εικόνα εξωφύλλου: Aaron Leonard

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στοdimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Emmylou Harris, Κ.Π. Καβάφης, Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Μουσική

from dimart http://ift.tt/2eyG86B
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου