Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι

an_thes_na_pas_taxidi_sto_feggari_cover

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Ανακάλυψα τούτο το μικρό βιβλιαράκι μια μέρα που χάζευα στα ράφια ενός μεγάλου βιβλιοπωλείου στο κέντρο. Τόσο μικρό και λεπτό αλλά τράβηξε την προσοχή μου το όνομα της Αργυρώς Πιπίνη. Το οπισθόφυλλο, λιτό:

Αν θες να ζήσεις
σε κόσμους περασμένους
και καιρούς μελλοντικούς,
αν θες να επισκεφτείς
του Ποτέ τη χώρα
τότε προχώρα….

Και κάπως πήρα αυτό το μικρό βιβλίο και πήγα στο ταμείο.

Δεν άντεξα να περιμένω να φτάσω σπίτι και το άνοιξα στο μετρό.  Η Αργυρώ Πιπίνη μάς μιλάει για τα ταξίδια που μπορούμε να κάνουμε μέσα από τα βιβλία. Με απλό και λιτό λόγο μάς περιγράφει όλα εκείνα που μας φαίνονται απίθανα αλλά έρχονται τόσο κοντά μας όταν ξεφυλλίζουμε ένα βιβλίο. Αρκεί να αγοράσουμε ή να δανειστούμε ένα βιβλίο κι ένας καινούριος κόσμος θα απλωθεί μπροστά μας.

Μέσα σε δεκαέξι μόλις σελίδες η συγγραφέας μάς χαρίζει έναν ύμνο για το βιβλίο, ένα μικρό αριστούργημα που μας λέει ότι τελικά δεν χρειαζόμαστε και πολλά για να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο, μέχρι και στο φεγγάρι ακόμα. Ένα βιβλίο και η φαντασία μας είναι αρκετά. Η λιτή εικονογράφηση της Εριφύλης Αράπογλου δένει πάρα πολύ όμορφα με το κείμενο. Πολύχρωμα γεωμετρικά σχέδια που αφήνουν την φαντασία του αναγνώστη να δημιουργήσει τον δικό του κόσμο.

Όταν έφτασα σπίτι εκείνη τη μέρα διάβασα με τον Πέτρο αυτό το μικρό βιβλιαράκι. Δεν ξέρω πόσα κατάλαβε, ξέρω μόνο ότι στο τέλος μου είπε ότι τα βιβλία είναι μαγικά. Τρεις μέρες μετά το πήρα στην καλύτερη μου φίλη και αργότερα μου εξομολογήθηκε ότι διαβάζοντας το συγκινήθηκε πολύ. Γι’ αυτό μη διστάσετε. Τούτο το βιβλίο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες που απλά αγαπούν τα βιβλία.

Γιατί όπως λέει και στην τελευταία σελίδα:

Τα βιβλία μπορούν
να σε στείλουν
για ύπνο τη νύχτα,
να σε φιλήσουν
και να σου πουν
καληνύχτα.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και απευθύνεται σε παιδιά από πέντε ετών.

volta_saloni

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

like-us-on-fb

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο

 


Στο:Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς Tagged: Αργυρώ Πιπίνη, Αγγελική Μποζίκη, Εριφύλη Αράπογλου, βιβλίο, λογοτεχνία για παιδιά

from dimart http://ift.tt/2efEvYN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου