Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Graffiti on the train

Αυτό δεν είναι τραγούδι #843
Dj της ημέρας, η Μίλλη Τσουμάνη

Πώς είναι όταν συναντιέσαι για δεύτερη φορά με κάποιον μετά από 10 χρόνια άραγε; Μπορεί και να το πεις «ανοιχτός λογαριασμός».

Το 2003 ήταν το Maybe Tomorrow μέσα από το πλατινένιο You Gotta go There to Come back, να πας και να ‘ρθεις δηλαδή. Ακέραιος, in one piece, όπως το λένε αλλιώς. Γίνεται; Κάπως έτσι βρίσκομαι εδώ, για το δεύτερο ραντεβού μου με τους Stereophonics. Πήγα κι ήρθα, με απώλειες. Αλλά το καλό με αυτές τις συναντήσεις σε δεύτερο χρόνο είναι ότι γλυτώνεις τα προκαταρκτικά, τις συστάσεις, την αμηχανία, και τα πρώτα λόγια για να σπάσεις τον πάγο.

Ο Kelly Jones το κάνει με περισσή ευγένεια και χάρη, δυναμισμό που δε σου αφήνει περιθώρια «Marry me I love you» σου λέει και μένεις έκπληκτη από το graffiti on the train. Ιστορία γραμμένη στα βαγόνια με τις συρόμενες πόρτες.

Το τραγούδι έδωσε το όνομα στο όγδοο άλμπουμ του συγκροτήματος από την Ουαλία και βγήκε στην αγορά επίσημα τον Μάρτιο του 2013. Το Graffiti on the train αποτέλεσε το κύκνειο άσμα για τον ντράμερ της μπάντας, Javier Weyler. Η παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος τους βρήκε με τον Jamie Morisson να δίνει το ρυθμό στα κρουστά. Ο γύρος του κόσμου σε εννέα μήνες για τους Stereophonics. Φτιάχνεις βαλίτσες από το Λέστερ, πηγαίνεις Ιαπωνία, Κορέα, Αυστραλία, Β. Αμερική, Μεξικό για να επιστρέψεις στη Mητρόπολή σου, το Λονδίνο.

Το κακό με αυτές τις συναντήσεις που έρχονται από το παρελθόν είναι ότι ποτέ δε σου φτάνουν. Γεννιέται μια εμμονική αγάπη, που σε τραβάει πίσω σα μαγνήτης και ταυτόχρονα σε σπρώχνει μπροστά για το καινούριο. Αλλά εσύ πάντα περιμένεις το εισιτήριο που γράφει το όνομά σου για να ανέβεις στο βαγόνι, μετρώντας το χρόνο αντίστροφα για την επόμενη συνάντηση.

“The train sped down the line / it was the last train (s)he would ride”.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μίλλη Τσουμάνη, Μουσική, Stereophonics

from dimart http://ift.tt/2f6VlZd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου