Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

E penso a te

mogliegiovanamilan68-1

Αυτό δεν είναι τραγούδι #840
Dj της ημέρας, ο Παναγιώτης Πούτος

Προχθές, στις 24 Οκτωβρίου, συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τον θάνατο του Μπρούνο Λάουτσι από τη νόσο του Πάρκινσον.

Γεννήθηκε από Καθολικό πατέρα και Εβραία μητέρα στην Ασμάρα, που τότε ανήκε στην ιταλική αποικία της Ανατολικής Αφρικής. Θεωρείται από τους ιδρυτές τής σχολής τής Γένοβας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 γνώρισε τον Λούτσιο Μπατίστι και πήγε στη δισκογραφική του εταιρεία: ήταν η εποχή που συνέθεσε τα πιο διάσημα τραγούδια του.

Έγραψε μουσική για τον Ζορζ Μουστακί, τον Τζόνι Χαλιντέι, την Ορνέλα Βανόνι. Αγαπήθηκε και έξω από τα σύνορα της Ιταλίας. Η Συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη και το Σ’ αγαπάω ακόμα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου έχουν τη μουσική του.

Ίσως το πιο γνωστό κομμάτι -με το οποίο αξίζει να τον θυμηθούμε- είναι το E penso a te. Η μουσική του έντυσε το Τι να πω του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το Seninleyim τής Αζντά Πεκάν. Το And I Think Of You της Τανίτα Τίκαραμ και το Je pense à toi του Ζαν Φρανσουά Μισέλ —εκτός από τη μουσική— έχουν μεταφέρει και τους στίχους του τραγουδιού στα αγγλικά και στα γαλλικά αντίστοιχα.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στοdimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Bruno Lauzi, Αζντά Πεκάν, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Γαλάνη, Ζαν Φρανσουά Μισέλ, Ζορζ Μουστακί, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λούτσιο Μπατίστι, Ορνέλα Βανόνι, Παναγιώτης Πούτος, Τανίτα Τίκαραμ, Τζόνι Χαλιντέι

from dimart http://ift.tt/2f8h2wS
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου