Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ας μιλήσουμε για τον ελέφαντα στο σαλόνι

rescue-baby-elephant-moyo-roxy-danckwerts-wild-is-life-zimbabwe-7

—της Stucano Closer—

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, για τον ελέφαντα στο σαλόνι, που λένε και οι Αγγλοσάξωνες.

Αλλά όχι μεταφορικά. Κυριολεκτικότατα.

Πρόκειται για τη νεαρή (14 μηνών) Moyo, η οποία μεγαλώνει στο καταφύγιο άγριων ζώων Wild Is Life στη Ζιμπάμπουε, υπό την επίβλεψη της Roxy Danckwerts, που το ίδρυσε και το διαχειρίζεται.

Για να είμαστε, βέβαια, πιο ακριβείς, μεγαλώνει στο σαλόνι της Roxy Danckwerts.

Η Roxy ανέλαβε τη Moyo μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν το ελεφαντάκι ανακαλύφθηκε εξαντλημένο στην κοίτη ενός ποταμού και οι άνθρωποι που το βρήκαν, το έφεραν στο καταφύγιο. Έκτοτε, ξεκίνησε μια μεγάλη ιστορία αγάπης: η μεν Moyo βλέπει τη Roxy σαν μητέρα, η δε Roxy ομολογεί τη μεγάλη της αδυναμία στη Moyo, την οποία ξεχωρίζει από όλα τα ζώα που φροντίζει στο καταφύγιο μέχρι να είναι ξανά σε θέση να ελευθερωθούν στη φύση.

«Είναι ιδιαιτέρως φιλοπερίεργη», δηλώνει η Roxy για τη Moyo, με τυπικό βρετανικό φλέγμα, καθώς προσπαθεί να της αποσπάσει ένα κουταλάκι του τσαγιού από την προβοσκίδα, σηκώνοντας παράλληλα διάφορα αντικείμενα που η ελεφαντίνα έχει γκρεμίσει στο πέρασμά της.

moyo

Η Moyo έχει επίσης τον αγαπημένο της καναπέ στο σαλόνι. «Νομίζω ότι σύντομα θα σπάσει», λέει η Roxy. Για την ώρα, πάντως, εκεί περνάνε οι δυο τους τις περισσότερες «ήσυχες στιγμές» παρέα. Κάποια στιγμή, όταν μεγαλώσει, η Moyo θα επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον, παίρνοντας μαζί της τις εμπειρίες του σαλονιού, την αγάπη που εισέπραξε από τη Roxy και, ίσως, κανένα κουταλάκι του τσαγιού για ενθύμιο.

caoidwiweae40cs maxresdefault-2

 

ΥΓ. Όταν γυρίστηκε το βίντεο, η Roxy θεωρούσε ότι η Moyo είναι αγόρι. Αργότερα ανακάλυψε ότι τελικά πρόκειται για κορίτσι. Εξίσου «άτακτο» όσο θα ήταν και ένα αγόρι.

 

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Ποιον είπες ζώο ρε;

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Ποιον είπες ζώο ρε; Tagged: Ζιμπάμπουε, Moyo, Roxy Danckwerts, Stucano Closer, Wild Is Life

from dimart http://ift.tt/2du8PzU
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου