Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Things he might have seen

Ο Emilio Reyes-Bassail, γεννημένος στο Μεξικό το 1987, είναι κινηματογραφιστής και sound artist. Καταπιάνεται με τα θέματα της μνήμης, του χρόνου, της ιστορίας και της αφήγησης. Από το 2011 ως το 2013 ήταν επικεφαλής του Workshop ραδιοφωνικής παραγωγής της Ένωσης Καλλιτεχνών του Tlatelolco και παραγωγός του Radio Tlatelolco, ενός σταθμού που κύριο στόχο είχε τη διατήρηση της προφορικής παράδοσης και της συλλογικής μνήμης του περιοχής Tlatelolco της πόλης του Μεξικού.

Το Things he might have seen είναι, σύμφωνα με τον δημιουργό του, «ένα κινηματογραφικό δοκίμιο πειραματισμού με παλιές φωτογραφίες, αρχειακό κινηματογραφικό υλικό, καρτ ποστάλ και το Mondo Cane». Η τελευταία αναφορά αφορά το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του 1962, έργο των ιταλών κινηματογραφιστών Paolo Cavara, Franco Prosperi και Gualtiero Jacopetti, γνωστό και με τον αγγλικό τίτλο Tales of the Bizarre: Rites, Rituals and Superstitions, 1962 — μια συρραφή τελετών και πρακτικών από όλο τον κόσμο με κοινό στοιχείο τη βία και τον «παραλογισμό».

* * *

Εδώ άλλα video και animation

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο


Στο:Video / animation Tagged: Emilio Reyes-Bassail, Franco Prosperi, Γιώργος Τσακνιάς, Μεξικό, Mondo Cane, Paolo Cavara, Tlatelolco

from dimart http://ift.tt/2eBVBjF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου