Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η Λίστα των Χωρίς-Χωρίς

Αυτό δεν είναι τραγούδι #741
Dj της ημέρας, η Βυζαντία Πυριόχου-Γκυ

Μπορώ να ζήσω χωρίς φίλους. Ναι, αλήθεια μπορώ. Μπορώ να επιβιώσω χωρίς φίλους. Χωρίς εσωτερικής χρήσης αστεία, χωρίς παιχνίδια και μοιρασμένα σουβλάκια στις ταινίες. Χωρίς εκμυστηρεύσεις και χωρίς βόλτες και χωρίς γκιφάκια στα μηνύματα του φέισμπουκ. Χωρίς παρέα να μοιράζομαι το κουβέρ, χωρίς γέλια μέχρι αηδίας, χωρίς φάρσες και χωρίς πάρτυ γενεθλίων, χωρίς κεράσματα. Χωρίς καραόκε. Χωρίς ομαδικές φωτογραφίες, χωρίς εκδρομές, χωρίς διακοπές. Χωρίς κάποιος να κλείσει τα εισιτήρια. Χωρίς συναυλίες, χωρίς διαφωνίες, χωρίς να παίρνω θέση, χωρίς να ανταλλάζω βιβλία, γνώμες, αυτοκολλητάκια.

Μπορώ να ζήσω χωρίς έρωτες. Χωρίς χτυποκάρδια, χωρίς άυπνες νύχτες και χωρίς ανορεξίες ή επεισόδια υπερφαγίας. Χωρίς ταύτιση με ήρωες στα έργα, χωρίς κλάματα, χωρίς χαρά για ένα μήνυμα και χωρίς δυστυχία στο γιατί-όχι-δεύτερο. Χωρίς πρώτα φιλιά, πρώτη φορά γυμνοί, χωρίς κουτουπώματα, χωρίς σεξ, χωρίς χάδια, χωρίς πρωινά ξυπνήματα μαζί, χωρίς νύχτες που στον ύπνο σε αγγίζω και ιδρώνω τα καλοκαίρια ή κολλάω πάνω σου να ζεσταθώ το χειμώνα. Χωρίς περπατήματα χέρι-χέρι, χωρίς παγωτό στα δυο, χωρίς να πίνεις από τον καφέ μου, χωρίς να σου τσιμπάω τις τηγανιτές πατάτες γιατί αργείς να τις φας και θα κρυώσουν. Χωρίς όνειρα για το μέλλον, χωρίς μυστικά για το παρελθόν, χωρίς να φτιάχνω αναμνήσεις επί δύο.

Μπορώ να ζήσω χωρίς τα όμορφα. Χωρίς να διαβάζω τα βιβλία που αγαπώ, χωρίς να ακούω Τομ Γουέιτς και Σαββόπουλο, ναι μπορώ. Μπορώ να ζήσω χωρίς ταινίες του Γούντυ Άλλεν και μπορώ να ζήσω χωρίς να δω ποτέ στη ζωή μου Fargo. Μπορώ να ζήσω χωρίς να πηγαίνω βόλτες στον ήλιο, χωρίς να τσαλαβουτάω στη βροχή και χωρίς να πίνω τον αγαπημένο μου καφέ, χωρίς να διαβάζω στους δρόμους και στα τραίνα, χωρίς να μιλάω στα παιδιά, χωρίς να τραγουδάω (δυνατά) και χωρίς να χορεύω (χάλια) και χωρίς να παίζω και χωρίς να χοροπηδάω. Μπορώ να ζήσω χωρίς να μαγειρεύω για φίλους, και μπορώ να ζήσω χωρίς να σκιτσάρω μια κότα στις γωνίες των τετραδίων. Μπορώ να ζήσω χωρίς να χαζεύω παλιές φωτογραφίες και μπορώ να ζήσω χωρίς να γράφω ιστορίες.

Αλλά δεν θέλω.
Μπορώ να ζήσω χωρίς όλα αυτά τα χωρίς, αλλά στην τελική, θα πρέπει να αλλάξω πρόσωπο, όνομα, ιστορία.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

Κράτα το


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Βυζαντία Πυριόχου Γκυ, Κόρε Ύδρο

from dimart http://ift.tt/29C8kSg
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου