Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Όπου τα εξώφυλλα κορυφαίων βιβλίων ζωντανεύουν

Ένα animation για βιβλιόφιλους, στο βιβλιοπωλείο «Shakespeare and Company»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο σκηνοθέτης της ταινίας Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς Spike Jonze συνάντησε τη γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Olympia Le-Tan, η οποία σε πολλές δημιουργίες της χρησιμοποιεί εξώφυλλα διάσημων βιβλίων, και της παρήγγειλε ένα έργο με τον Φύλακα στη Σίκαλη για να στολίσει έναν τοίχο του σπιτιού του. Σε αντάλλαγμα, εκείνη του ζήτησε να συνεργαστούν σε ένα φιλμ. Και έτσι, ο Jonze και η Le-Tan, μαζί και με τον γάλλο σκηνοθέτη Simon Cahn, επί έξι μήνες έγραφαν το σενάριο, το οποίο έπειτα έγινε ανιμέισον στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν 3.000 κομμάτια φελτ (ύφασμα φτιαγμένο από πρόβειο μαλλί) τα οποία έκοψε η Le-Tan μόνη της.

Το αποτέλεσμα είναι η ταινία Mourir auprès de toi (Πεθαίνω στο πλάι σου), μια μικρού μήκους ταινία με την τεχνική «stop motion» η οποία διαδραματίζεται μέσα στο ιστορικό παρισινό βιβλιοπωλείο «Shakespeare and Company» και στην οποία πρωταγωνιστούν ένας σκελετός, η ερωμένη του και μερικά από τα διασημότερα εξώφυλλα βιβλίων τα οποία ζωντανεύουν στην οθόνη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε εδώ το making of της ταινίας και μια σύντομη συνέντευξη της Le-Tan εδώ και εδώ μια συνέντευξη με τον Spike Jonze.

Πηγή: openculture   Μετάφραση για το dim/art: Ελένη Κεχαγιόγλου

* * *

Εδώ άλλα video και animation

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο

 

 


Στο:Video / animation Tagged: Ελένη Κεχαγιόγλου, Mourir Auprès de Toi, Mouris après de toi, Olympia Le-Tan, Open Culture, Simon Cahn, Spike Jonze

from dimart http://ift.tt/29YpQS0
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου