Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Μικρά ενδυματολογικά

—του Σάκη Κουρουζίδη—

Α’ εικόνα:
Συνέλευση Σωματείου Εργατών Κατεργασίας Εντέρων, Μεσοπόλεμος.

ENDYMATOGIKA 1
Οι περισσότεροι με γραβάτες -φαντάζομαι πως όσοι δεν φοράνε δεν το κάνουν από «στυλ», αλλά μάλλον από αδυναμία να αγοράσουν γραβάτα. Προφανώς, όταν δουλεύουν δεν φοράνε τα καλά τους, αλλά στη συνέλευση του Σωματείου τους, μια ιδιαίτερη στιγμή στη δημόσια ζωή τους, αισθάνονται την ανάγκη να διαφοροποιήσουν την αμφίεσή τους, για να τιμήσουν την δημόσια εικόνα του κλάδου τους.

Β’ εικόνα:
Η ελληνική αντιπροσωπεία στο κόκκινο χαλί της υποδοχής στην Κίνα.

ENDYMATOLOGIKA 2

Ίσως είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας («γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας», κατά δήλωσή του), σε ρόλο επίσημου εκπροσώπου, εμφανίζεται με μπλουζάκι παραλίας. Δεν κρίνεται η ποιότητα της αμφίεσης, αν δηλαδή, είναι κομψός, όμορφα ή «επώνυμα» ντυμένος, αλλά αν αισθάνεται την ανάγκη να διαφοροποιήσει την αμφίεσή του ανάλογα με τις στιγμές, ανάλογα με τον χαρακτήρα του χώρου ή του ρόλου που έχει. Υποθέτω πως δεν πηγαίνει με αθλητική φόρμα σε κηδεία, ούτε με σορτσάκι σε γάμο, έστω και αν ο ίδιος ντύνεται εντελώς κάζουαλ στην καθημερινότητά του. Δεν προσποιείται φορώντας άλλα από τα συνηθισμένα του, αλλά προσαρμόζεται στα δεδομένα ενός πολιτισμού ο οποίος «απαιτεί» κάποια διαφοροποίηση και στο ντύσιμο, ανάλογα με την περίσταση. Ή, λοιπόν, δεν έχει άλλα ρούχα να φορέσει ή δεν αντιλαμβάνεται τον διαφορετικό ρόλο που έχει όταν εμφανίζεται να εκπροσωπεί τη χώρα του σε μια επίσημη επίσκεψη σε μια άλλη χώρα…

Γ’, Δ’, Ε’ εικόνες:

Άλλο ΗΠΑ, άλλο Ρωσία. Και άλλο Ιράν.

ENDYMATOLOGIKA 3

ENDYMATOLOGIKA 4

ENDYMATOLOGIKA 5
Πάντως, για να μην τον αδικώ, γραβάτες έχει, βλέπω ότι φορούσε στην επίσκεψη στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, αλλά όχι στο Ιράν.

ΣΤ’, Ζ’, Η’ εικόνες:

Αριστεροί με γραβάτες.

ENDYMATOLOGIKA 6

ENDYMATOLOGIKA 7

ENDYMATOLOGIKA 8
Η συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή (εννοώ το χωρίς γραβάτα), δεν έχει σχέση με κάποια ενδυματολογική ιδιαιτερότητα ούτε της χώρας (όπως, πχ., της Ινδίας ή των Αραβικών χωρών) , ούτε της Αριστεράς.

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Διάφορες παρεκβάσεις

Το dim/art στο facebook

follow-twitter-16u8jt2 αντίγραφο


Στο:Διάφορες παρεκβάσεις Tagged: Σάκης Κουρουζίδης

from dimart http://ift.tt/29calCE
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου