Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

(Water)Melon απ’ το παρελθόν

watermelonΑυτό δεν είναι τραγούδι #781
Dj της ημέρας, η Φωτεινή Τσάκωνα

Δεν μπορώ να πετύχω ένα καρπούζι της προκοπής, ρε πούστη μου. Κάθε τρεις μέρες να με πάλι στο μανάβικο, ξοδεύω έμπνευση και λεπτά πιστεύοντας πως αυτή τη φορά θα το βρω. Ένα πιο μεγάλο σήμερα, τι τα θέλεις αυτά τα κούτσικα, πάρε ένα μικρότερο, ποιος θα το φάει πάλι, πάρε και φέτα, μην πάρεις, πάλι καρπούζι; πάρε πεπόνι, μα δεν το τρώω το πεπόνι, μήπως εκείνο, έφερε καινούρια σήμερα, πόσο τα έχει, να πηγαίναμε στη λαϊκή; πάρε τώρα που είσαι εδώ, το καρπούζι να ‘ναι καλό, ποιος θα το κουβαλήσει πάλι, όχι εγώ πάντως, να ξέρεις, θα προλάβει άραγε να κρυώσει ως το βράδυ, να έχει μεγάλη καρδιά, εγώ θα τη φάω την καρδιά, να, χτύπα το, θα καταλάβεις, αμάν με τη μανία σου, θάψε τα κουκούτσια να έχουμε του χρόνου καρπουζιά, τα καλά καρπούζια έχουν γίνει πιο δυσεύρετα κι απ’ τις καλές ντομάτες· το άλλο πάρε, λέει τελικά ο μανάβης.

Όχι, όχι, τίποτα, κανένα άλλο, μόνο εκείνο το καρπούζι στην Αμοργό ήταν καλό, φοιτητές με τις τσάντες στην πλάτη και το εισιτήριο του κολλητού έκπληξη στην κοπέλα του, μες στη ζέστη και την αλμύρα, που το ‘τρωγες από το πιάτο του Κώστα με το χέρι, με τις σκηνές και τα αντικουνουπικά και τα μοχίτοζ και τις βουτιές στην Πλάκα και τα βιβλία και τις ερωτικές εξομολογήσεις και τις βραδιές που τραγουδούσαμε Θανάση και τους ράθυμους καφέδες και τα μεθύσια και τα γέλια και τα γλυκά του ταψιού και τους χορούς στο Γιασεμί και τα χρόνια που πέρασαν και εάν είναι αλήθεια μες στο μπλε του Αιγαίου.

Τι ακούγαμε τότε; Τότε περίπου δεν ήταν που είχε ανοίξει ο Republic; Το μπαμ της Έιμι με το Back to Black, που περπατούσαμε στην πόλη με τα ακουστικά στα αυτιά; Τότε ήταν, καλά λες. Τότε που νομίζαμε πως ανακαλύψαμε τον κόσμο.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Amy Winehouse, Αμοργός, Φωτεινή Τσάκωνα

from dimart http://ift.tt/2c0h2tn
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου