Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

30 + 1

hqdefault

Αυτό δεν είναι τραγούδι #769
Dj της ημέρας, η Τσαμπίκα Χατζηνικόλα

Έρχεται κάποτε μία στιγμή στη ζωή όλων μας και ό,τι γίνεται μετά από αυτήν μετράει αλλιώς. Όλα είναι αλλιώς. Ο χρόνος μετράει πριν και μετά από ό,τι έγινε και δεν ξεγίνεται. Εσύ βρίσκεσαι εγκλωβισμένος σε ένα κουκούλι, νιώθεις στάσιμος σε έναν κόσμο που γυρνάει χωρίς εσένα, στο χρόνο που κυλάει πέρα και ανεξάρτητα από σένα. Απ’ έξω σου, όλα φαίνονται κανονικά, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Είναι η εικόνα που έχεις για τους άλλους, για τους πολλούς. Και το μέσα σου… Αυτό σαν να μην υπάρχει πια, σαν να διαλύθηκε εκείνη τη στιγμή που έγινε ορόσημο για ό,τι πριν και μετά. Όσο περνάει ο καιρός και απομακρύνεσαι από το σημείο του χρόνου που πονάει, νιώθεις πως τίποτα δε μαλακώνει, μόνο βαθαίνει και φτάνει μέχρι το κόκκαλο, μέχρι το σημείο να μην μπορείς να αναπνεύσεις πια. Όλα διαλυμένα, όλα άτονα και λειψά.

Σ’ όλον αυτόν τον ορυμαγδό του μέσα σου, νησίδες φωτεινές τα μάτια, τα αγκαλιάσματα, τα λόγια φίλων. Και οι σκέψεις τους. Δε σου μιλάνε, μα ξέρεις πως και πόσο σε σκέφτονται. Εξάλλου, δεν είναι τα λόγια, αλλά ο τρόπος που προφέρονται. Και οι ματιές μεταξωτές τις ώρες που νομίζουν πως δε βλέπεις. Και τα αγκαλιάσματα τα ξαφνικά και τρυφερά, σώμα με σώμα, όταν η μέρα είναι ακόμα στα μισά και αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να την φτάσεις ως το τέλος. Τι λύτρωση που φέρνει το αγκάλιασμα, το βλέμμα, το χαμόγελο, η σκέψη φίλων! Ο πόνος μετά από όλα αυτά; Εκεί είναι ακόμα, μόνο που είναι πιο υποφερτός και έχει μια χαραμάδα τόση δα μικρή, τέλεια ικανή να τον γλυκάνει και να σε κάνει να αντέξεις μια ακόμα μέρα. Και προσδοκώντας νέες ματιές, χαμόγελα, σκέψεις και αγκαλιάσματα αγαπημένων να περιμένεις να ξημερώσει η καινούρια μέρα˙ μέσα στο μαύρο, με τα μικρά πυροτεχνήματα και τα τεχνάσματα των φίλων να τη φωτίζουν.
Ξέρετε εσείς και σας ευχαριστώ!

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Ένδελέχεια, Δημήτρης Μητσοτάκης, Παναγιώτης Κατσιμάνης, Τσαμπίκα Χατζηνικόλα

from dimart http://ift.tt/2aYrv9d
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου