Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

No Way Out

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1074
DJ της ημέρας, ο Σπύρος «Aussie» Αναγνώστου

 

No Way Out

Οι Love of Diagrams είναι ένα ροκ συγκρότημα που ξεκίνησε στη Μελβούρνη το 2001. Τα μέλη είναι τρία και σταθερά από την αρχή μέχρι σήμερα: η Antonia Sellbach στο μπάσο, η Monika Fikerle στα ντραμς και ο Luke Horton στην κιθάρα. Στα φωνητικά συμμετέχουν και οι τρεις, αλλά οι συνθέσεις, κόντρα στα συνηθισμένα, δεν είναι του κιθαρίστα αλλά δύο κυριών.

Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από τα βαριά ριφ στο μπάσο, την κοφτή κιθάρα και τα σαρωτικά ντραμς. Στιβαρό post punk. Θυμίζουν ένα σωρό συγκροτήματα (Siouxsie and the Banshees, Pylon, The Au Pairs και πάει λέγοντας), αλλά παρά τις φανερές επιρροές έχουν τον δικό τους χαρακτήρα. Εκείνο που μου αρέσει σ’ αυτούς είναι ότι καταφέρνουν με τα βασικά όργανα του rock ’n’ roll και φτιάχνουν έναν ηχητικό τοίχο που τον χαρακτηρίζει αφενός η δεξιοτεχνία (αλλά μη φανταστείτε ότι μοιάζουν στους Police!) και αφετέρου η ισοτιμία (σ’ αυτό, μάλιστα, μοιάζουν στους Police).

Παρά το γεγονός ότι τη δεκαετία του 2000 βρίσκονταν διαρκώς σε περιοδείες, απ’ όσο ξέρω δεν έχουν παίξει ποτέ στην Ελλάδα, όπου είναι μάλλον άγνωστοι.

Ακούμε ένα από τα πρώτα τους τραγούδια, που γνώρισε και μια σχετική επιτυχία (ναι, όχι σαν τους Police!), το “No Way Out” από το EP We Got Communication (2004).

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μουσική, Σπύρος "Aussie" Αναγνώστου, Love of Diagrams

from dimart http://ift.tt/2uLejfO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου