Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Black Sea project

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1083
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Τσακνιάς

Εύξεινος Πόντος, Μαύρη Θάλασσα, Καραντενίζ, Τσέρνο Μόρε, Μάρεα Νεάγκρα: όπως και να την πεις είναι η ίδια — εκεί, κλειστή από τα βουνά του Αίμου, του Καυκάσου και του Πόντου, μας στέλνει πίσω από τις Συμπληγάδες χαιρετίσματα κάθε καλοκαίρι: τα αυγουστιάτικα μελτέμια στο Αιγαίο.

Την τραγούδησαν πολλοί. Ο Σαββόπουλος την ύμνησε. Οι Black Sea project πήραν και το όνομά της — στα «ουδέτερα» αγγλικά, μιας και οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι από τις χώρες γύρω γύρω. Όλοι εξαιρετικοί, ένας κι ένας: να αναφέρουμε ενδεικτικά τον τούρκο κρουστό Okay Temiz, τον δικό μας Φλώρο Φλωρίδη στο σαξόφωνο, τον τάταρο κιθαρίστα Enver Izmailov, τον Ivo Papazov, πρώτο κλαρίνο της Βουλγαρίας.

Από τον πρώτο τους δίσκο (Λύρα, 1998) ακούμε το Horum Istanbul:

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι, Uncategorized Tagged: Black Sea project, Enver Izmailov, Ivo Papazov, Γιώργος Τσακνιάς, Εύξεινος Πόντος, Καραντενίζ, Μάρεα Νεάγκρα, Μαύρη Θάλασσα, Μουσική, Τσέρνο Μόρε, Φλώρος Φλωρίδης, Okay Temiz

from dimart http://ift.tt/2unvR4w
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου