Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Θα συναντηθούμε στο σαλούν

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1077
Dj της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

«Ινδιάνε πέρα από τ’ απέναντι βουνό
Κάνε μου σήματα ξανά με τον καπνό.
Αν είσαι ο γιος του Μεγάλου Μανιτού…»

Ορίστε; «Του μεγάλου Μανιτού»; Όταν είσαι 12-13 χρονών και το μόνο μέρος όπου έχεις ξαναδεί τη λέξη «Μανιτού» είναι το Λούκι Λουκ, είναι απολύτως βέβαιο πως θα τσιμπήσεις με ό,τι άλλο αντιληφθείς να την περιέχει.

Συνέχισα ν’ ακούω το τραγούδι, το πρώτο εκείνου του παράξενου δίσκου με το σέξι εξώφυλλο και τον τίτλο «Σαμποτάζ», έχοντας ακόμα μεγαλύτερη περιέργεια, διανθισμένη τώρα και με θυμηδία: θα πει, άραγε, παρακάτω και «κουκουρούκου-παν-παν-φίσα-φίσα»;

Όχι, «κουκουρούκου-παν-παν-φίσα-φίσα» δεν είπε, αλλά το ένα τραγούδι ήταν πιο απροσδόκητο από το άλλο. Και όλο μαζί το συνολάκι, κάτι απολύτως εκπληκτικό: ήταν ένα άλμπουμ ψαγμένο, μουσική (Λένα Πλάτωνος) και στίχοι (Μαριανίνα Κριεζή) και φωνές Σαββίνα Γιαννάτου-Γιάννης Παλαμίδας) καλλιεργημένες αλλά χωρίς τίποτε το «ακαδημαϊκό» – μια παράξενη εισαγωγή σε έναν κόσμο πιο ενήλικο. Όχι γιατί μέχρι τότε άκουγα «παιδικά»· κάθε άλλο. Απλώς, μέχρι τότε άκουγα «παλιά». Αγαπούσα πράγματα που είχαν γίνει πολύ πριν υπάρξω, και γι’ αυτό ήταν πιο εύκολο να τα αγαπώ. Με τα καινούργια πράγματα, έχεις την αίσθηση πως φέρεις λίγο την ευθύνη της εποχής σου.

Και η δική μου εποχή προοιωνιζόταν πολύ προχωρημένη. Έτσι την ένιωσα τότε.

Και, ως συνήθως, έπεσα εξίσου μέσα και έξω.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Λένα Πλάτωνος, Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Μουσική

from dimart http://ift.tt/2u4iIhA
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου