Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

The Little Christmas Tree

the-little-christmas-tree-richard-klingbeil

Αυτό δεν είναι τραγούδι #884
Dj της ημέρας, η Μαρίνα Καρτελιά

Παίζει κάθε χρόνο στο στόλισμα του δέντρου από τότε και σημαίνει την αρχή της γιορτής. Και χτες το βράδυ το ίδιο. The Little Christmas Tree.

Αυτό δεν είναι τραγούδι.

Είναι μια ολόκληρη εποχή. Εκείνη που βρήκαμε και τα πιο άγνωστα του Nat, αληθινά διαμάντια όμως, από τις γνωστές μηχανές της Αμερικής με τις καινούργιες dsl (!) ταχύτητες. Με τη διαφορά ώρας τα βάζαμε στην ουρά κι αφήναμε τον υπολογιστή ανοιχτό να μας φέρει τη μαγεία.

Αυτό δεν είναι τραγούδι. Είναι συναίσθημα. Είναι σπίθα. Είναι αρετή. Του μικρού και για τους άλλους ασήμαντου, του ταπεινού, που περιμένει με κομμένη την ανάσα να τον προσέξουν. Αλλά που έχει αξία, και υπόβαθρο και ποιότητα. Και περιμένει τον κατάλληλο άνθρωπο να του την αποδώσει.

Το μικρό δέντρο, όπως και τα μεγάλα έχει τη θέση του κι αυτό σ΄ένα δάσος, ή σ΄ένα στολισμένο σαλόνι. Και είναι εξίσου γενναίο, όπως το εννοεί ο Αλεξανδρινός, «κι όταν είναι πτωχοί, παλ’ εις μικρόν γενναίοι».

Αναζητώ και προσέχω τους μικρούς όπου. Και κάνω σκοπό μου να τους αναδεικνύω. Γιατί το μέγεθος δεν είναι αυτό που κρίνει τη σπουδαιότητα. Γιατί αυτοί το έχουν περισσότερο ανάγκη. Οι μικροί.

Είτε είναι δέντρα, είτε είναι άνθρωποι, είτε τραγούδια.

* * *

the-little-christmas-tree-richard-klingbeil

Εικόνα εξωφύλλου: The Little Christmas Tree, Richard Klingbeil, 2009

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μουσική, Nat King Cole, The Little Christmas Tree

from dimart http://ift.tt/2gPfoMI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου