Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

You’ve Got The Right Key But The Wrong Keyhole

Αυτό δεν είναι τραγούδι #984
Dj της ημέρας, η Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Η αναζήτηση των κλειδιών ανήκει στις δραστηριότητες υψηλού άγχους. Δεν έχει τύχει ποτέ να τα χάσω οριστικά, αλλά αναπληρώνω την απώλεια χάνοντάς τα για λίγο (ή και πολύ) σχεδόν κάθε μέρα. Έχει καταντήσει κάτι σαν τελετουργία στο τέλος της ημέρας –«πού σκατά τα έχω βάλει;;; Για όνομα…»– σε βαθμό που, όταν δεν συμβαίνει, να έχει την αίσθηση δώρου που δεν το αξίζω. Αυτά τα μικρά μεταλλικά ελάσματα με τις οδοντωτές εγκοπές είναι οι αδιαμφισβήτητοι ηγέτες του οικουμενικού κινήματος της μοχθηρίας των άψυχων αντικειμένων.

Σήμερα πάλι, καθώς τα έψαχνα –σ’ όλο το σπίτι, στον κήπο, στο αυτοκίνητο, ενώ αυτά είχαν κουρνιάσει χαριτωμένα πίσω από το βάζο με τα λουλούδια που έκοψα χτες– σκεφτόμουν ότι το παιχνίδι αυτό παραμένει κατά βάση άκακο. Όσο υπάρχει η κλειδαριά, το πρόβλημα έλλειψης κλειδιού λύνεται. Τα κλειδιά αντικαθίστανται, οι κλειδαριές παραβιάζονται. (Έτσι κάπως γίνεται και στην επαγγελματική μου δραστηριότητα. Όσο υπάρχουν κείμενα, θα βρίσκω κάποιον τρόπο να τα ξεκλειδώνω.) Ο τρόμος είναι κάποια στιγμή το παιχνίδι να μεταβεί σε άλλο επίπεδο μοχθηρίας: να έχεις τα κλειδιά, αλλά να είναι χαμένη η κλειδαριά. Ή και το γύρω-γύρω από την κλειδαριά. Η πόρτα. Ή ολόκληρο το σπίτι. Να έχεις την απάντηση, αλλά να έχει χαθεί η ερώτηση.

Φυσικά, όλα αυτά έχουν μόνο έμμεση σχέση με το σούπερ σέξι τραγούδι, το οποίο είχα πρωτοακούσει (κι εγώ όπως και όλοι, μάλλον) στο «Angel Heart» — τουλάχιστον το ρεφραίν του, με τον Μίκι Ρουρκ να ψιθυρίζει «I got a thing about chickens». Δεν πειράζει. Είχα σήμερα την ιστορία μου (το κλειδί) και, ε, του έφτιαξα και μια πόρτα.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Μουσική, Roz Ryan

from dimart http://ift.tt/2nl8Uti
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου