Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Αυτοί, παιδί μου, δεν

Αυτό δεν είναι τραγούδι #964
Dj της ημέρας, η Ελένη Κοσμά

Τον Μιχάλη και τον Παντελή Καλογεράκη τους άκουσα σε μια συγκινητική συναυλία στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, με τη Μαρία Φαραντούρη, τον Ντέιβιντ Λιντς, τον Τάκη Φαραζή και τον Κώστα Κωνσταντίνου. Είναι μόλις είκοσι τεσσάρων κι έχουν μελοποιήσει Μπρεχτ, Νερούδα, Πεσσόα, Γκανά. Και τους έχουν μελοποιήσει πολύ ωραία. Ο πρώτος τους δίσκος, το Προσωπικό, από τις εκδόσεις της Μικρής Άρκτου, περιέχει αυτές και άλλες μελοποιήσεις, εκτελέσεις, προτάσεις.

Σε συνέντευξή τους το 2013 περιγράφουν κάπως έτσι το ξεκίνημά τους: «Όταν ήμασταν στο Λύκειο κάναμε μια δουλειά πάνω σε ποίηση Μηνά Δημάκη και την παρουσιάσαμε στο Ηράκλειο. Η ίδια καθηγήτρια που μου είχε δώσει τα ποιήματα του Δημάκη μια μέρα μου έδωσε και κάποια του Μιχάλη Γκανά. Τα μελοποιώ, έρχεται ο Μιχάλης Γκανάς τυχαία για την παρουσίαση του βιβλίου του Γυναικών και η κυρία Μανουρά, η καθηγήτρια που μας είχε δώσει τα ποιήματά του, κανονίζει, να μας εμφανίσει στο τέλος ως έκπληξη. Παίξαμε, του αρέσαμε και μας είπε όταν ανεβαίναμε Αθήνα να τον πάρουμε τηλέφωνο. Τον πήραμε, και τώρα έχουμε αναπτύξει μια φιλία και με τον ίδιο αλλά και με τη γυναίκα του. Κάπως έτσι, λοιπόν, έτυχε την περίοδο που έκανε ο Θεοδωράκης μια εκπομπή για τους ποιητές να είμαστε μαζί με τον Μιχάλη Γκανά και παίρνοντας πλάνα από την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, έδειξε και εμάς».

(«Αυτοί, παιδί μου, δεν»· ποίηση: Μιχάλης Γκανάς, μουσική: Μιχάλης Καλογεράκης, ερμηνεία: Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης)


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: ποίηση, Ελένη Κοσμά, Μιχάλης Γκανάς, Μιχάλης Καλογεράκης, Μουσική, Παντελής Καλογεράκης

from dimart http://ift.tt/2muuKw9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου