Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

«Έγραψα μόνο για πράγματα που έζησα»

—Μια σπάνια συνέντευξη του Μανόλη Αναγνωστάκη—

Από τη φίλη και συνεργάτιδα Σεβερίν Κλειδωνά λάβαμε το παρακάτω μήνυμα. Την ευχαριστούμε πολύ και δημοσιεύουμε τη συνέντευξη του Μανόλη Αναγνωστάκη στο περιοδικό της Νομικής Σχολής Έναυσμα (τεύχος 6, καλοκαίρι 1995) σήμερα, επέτειο της γέννησής του (9 Μαρτίου 1925).

* * *

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν βρισκόμουν στο τελευταίο έτος της Νομικής, είχαμε συναντήσει, μαζί με έναν συμφοιτητή, τον Μανόλη Αναγνωστάκη για μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό της σχολής. Μέχρι πρόσφατα, το τεύχος εκείνο το θεωρούσα χαμένο, μετά από τόσο καιρό και τόσες μετακομίσεις… Αναζητώντας πρόσφατα κάτι άλλο στο πατρικό μου σπίτι, ανακάλυψα ένα κουτί με μεμοραμπίλια της εποχής — μαζί και το περιοδικό. 

Mε πολλή συγκίνηση και περισσότερο για ιστορικούς και αρχειακούς λόγους (θυμάμαι ακόμα ότι στο τηλέφωνο μου είχε πει ότι δεν έδινε πια συνεντεύξεις αλλά θα έκανε μια εξαίρεση μιας και επρόκειτο για φοιτητές — ή περίπου αυτό), σας στέλνω το κομμάτι αυτό στο dim/art, ως «φυσικό αποδέκτη» χάρη στην πολύ μεγάλη αγάπη σας για τον ποιητή και το έργο του. 

Σεβερίν Κλειδωνά 

* * *

Συμβουλή για καλύτερη ανάγνωση της συνέντευξης: Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα. Στη συνέχεια, αν θέλετε να τη μεγεθύνετε, πατήστε «προβολή πλήρους μεγέθους» κάτω δεξιά στην οθόνη.

* * *

Εδώ άλλες επετειακές αναρτήσεις από το dim/art

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Επετειακά Tagged: ποίηση, Λογοτεχνία, Μανόλης Αναγνωστάκης, Σεβερίν Κλειδωνά

from dimart http://ift.tt/2n3S4lq
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου