Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Drunken sailor

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1261
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Τσακνιάς

Στον Γ.Π., στη Μ.Ζ., στον Κ.Ν., στην Α.Κ., στην Ε.Κ., στον Λ.Π. και στην Α.Κ.

Περνάς 40 μέρες σε βραχονησίδες και ακατοίκητους όρμους, παρέα με άλλα ρεμάλια. Πίνεις περίπου διαρκώς — αλλά δεν ζαλίζεσαι, γιατί κουνάει ούτως ή άλλως και το ένα κούνημα εξουδετερώνει το άλλο. Τις νύχτες μένεις στο κατάστρωμα, κουκουλωμένος με ό,τι έχεις κι ας είναι Αύγουστος, και κοιτάς τα αστέρια. Κοιτώντας τι άλλο να κάνεις; Πίνεις.

Έρχεται η 41η μέρα, εσύ και τα λοιπά ρεμάλια λέτε: να επιστρέφουμε σιγά σιγά. Ας το πάμε όλο με τη μία. Ογδόντα μίλια σερί. Ολονύχτιο ταξίδι. Ντούκου ντούκου με τη μηχανή, ούτε αέρα ούτε κύμα ούτε τίποτα. Έχει και φεγγάρι. Αλλά ας μην πιούμε: στο δρόμο παρεμβάλλονται διάσπαρτα νησιά, ξέρες, βαπόρια, βάρκες, παραγάδια, σημαδούρες — άσε που μας τέλειωσαν τα ποτά. (Πού είναι το κράτος; Δε θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη). Ετοιμάζεις ξηρά τροφή κι ένα θερμός με καφέ, φροντίζεις να έχεις κοντά αρκετά τσιγάρα και αναπτήρα και όλα τα ρεμάλια βγαίνουν στο κατάστρωμα να κάνουν βάρδιες στο τιμόνι και κοιτάνε μπροστά και τριγύρω, με τα μάτια γουρλωμένα σαν της κουκουβάγιας, έχουν το νου τους για νησιά, ξέρες, βαπόρια, βάρκες, παραγάδια, σημαδούρες και τα τοιαύτα και τραγουδάνε για να περάσει η ώρα, για πρώτη φορά εδώ και 40 μέρες ξεμέθυστα, για να φτάσουν νωρίς το πρωί στο λιμάνι.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart http://ift.tt/2s8EKj2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου