Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Σέρβικη τζαζ, μπρε!

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1254
Dj της ημέρας, ο Τάκης Φωτιάδης

Μετά τον Βλάτκο Στεφανόφσκι (βλέπε τη χθεσινή ανάρτηση σε αυτήν εδώ τη στήλη), παραμένουμε στα Βαλκάνια: ο Μίσα Μπλαμ στο μπάσο, ο παλαίμαχος (γεννημένος το 1931) Μπόζινταρ «Μπόκι» Μιλόσεβιτς στο κλαρίνο, ο φοβερός Φίλιπ Κρούμες στο βιολί, ο Σλιούκα στο πιάνο κι ένα άπαιχτο δίδυμο στο rythm section: ο Λάζαρο ντελ Τόρο Βέγα από την Κούβα στα κρουστά και ο Ίγκορ Μαλέσεβιτς στα ντραμς. VJ (δηλαδή υπεύθυνος για τις εικόνες που βλέπουμε ακούγοντας τους μουσικούς) και εμπνευστής του όλου πρότζεκτ, ο Ιβάν Γκρλιτς.

Πέρα από τους άπαιχτους μουσικούς και την άπαιχτη μουσική που παίζουν, είναι ωραίος και ο τίτλος του πρότζεκτ: Serbian jazz, bre! Θυμίζει το ιστορικό πανό στην Θύρα 4 της Τούμπας: «Ναι ρε, ΜΠΑΟΚ». Αλλά, είπαμε: εδώ είναι Βαλκάνια.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 



from dimart http://ift.tt/2DH5eNQ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου