Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Διάφορα όμορφα τραγουδάκια

Αυτό δεν είναι τραγούδι #847
Dj της ημέρας, η Ελένη Κοσμά

1998. Συνήθως τα θυμάμαι λάθος, αυτή είναι η σταθερή παρατήρηση των παιδικών μου φίλων όταν διηγούμαι ιστορίες από τότε. Ο Στέφανος, η Κατερίνα, ο Δημήτρης έχουν πάντα μια άλλη γνώμη για το πώς έγιναν τα πράγματα (συνήθως την ίδια όλοι και αυτό κάνει την κατάσταση δυσκολότερη). 1998, λοιπόν (το δικό μου). Ο Στέφανος μού γράφει καμιά δεκαριά κασέτες με τον γενικό τίτλο «Διάφορα όμορφα τραγουδάκια». Το πρώτο όμορφο τραγουδάκι είναι Ντύλαν. Και αυτό διότι εγώ δεν ακούω (με τίποτα, όμως) Ντύλαν, ξένα γενικώς. Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σαββόπουλο, πολύ Νίκο Ξυδάκη —που τότε (ξανα)κάνει θραύση— και στο σπίτι από Αττίκ μέχρι Πόλυ Πάνου. Κάνω, λοιπόν, ότι σνομπάρω τις κασέτες και καθένα ξεχωριστά από τα «διάφορα όμορφα τραγουδάκια», αλλά τα ακούω. Και πρώτο από όλα, πρώτο πρώτο, ακούω αυτό:

Αυτή είναι η πρώτη μου επαφή με τον Ντύλαν. Χρόνια αργότερα θα τον ακούσω ξανά, αλλιώς αυτή τη φορά, σε σιντί και όχι από τον παιδικό μου φίλο. Αυτή η δεύτερη φορά θα δέσει τη μαθητεία μου στον Ντύλαν με τον τρόπο που συνήθως δένουν τις μαθητείες οι έρωτες. Το πρώτο, όμως, τραγούδι στο σιντί είναι —ποιο άλλο!—   το πρώτο από όλα, πρώτο πρώτο, «όμορφο τραγουδάκι»: You ’re a big girl now.

* * *

Μέχρι την Παρασκευή 4/11, η στήλη θα φιλοξενεί αποκλειστικά τραγούδια (που δεν είναι τραγούδια) του Μπομπ Ντύλαν. Την Παρασκευή, γιορτάζουμε παρέα το Νόμπελ του Μπομπ με πάρτι: I dreamed I saw Bob Dylan, 4/1//2016 από τις 9 μ.μ. στο Manhattan Project (Ακαδήμου 11, Μεταξουργείο).

Κάντε κλικ στην πρόσκληση για να οδηγηθείτε στο event στο fb
(η για να εκραγεί η οθόνη σας και μέσα από τους καπνούς και τα συντρίμμια
να εμφανιστεί ο Ντύλαν τραγουδώντας το Like a rolling stone):

dylan-invitation

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Bob Dylan, Ελένη Κοσμά, Μπομπ Ντύλαν, Μουσική

from dimart http://ift.tt/2f26Th4
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου