Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ημερολόγια του Νταγκεστάν

«Φάγαμε πολύ ψωμί και πολύ κρέας και ακούσαμε εκατοντάδες ιστορίες. Ζήσαμε χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό και χωρίς υγραέριο. Κοιμηθήκαμε σε σπίτια εκατό ετών, τραγουδήσαμε μαζί με γιαγιάδες εκατό ετών και κάναμε μπάνιο σε θερμές πηγές. Φάγαμε αποξηραμένο κρέας και αριάνι με σκόρδο για πρωινό». Τάδε έφη η ρωσίδα φωτογράφος Όλια Ιβάνοβα, που γύρισε με αυτοκίνητο το Νταγκεστάν, μια από τις πιο ζόρικες και επικίνδυνες περιοχές της Ρωσίας (και πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.), στον βόρειο Καύκασο. Μαζί με τον φίλο και οδηγό της Μοχάμετ έκαναν 1500 χιλιόμετρα στη «χώρα των βουνών» μέσα σε ένα Λάντα. Η Όλια φωτογράφισε το Νταγκεστάν για την εικονογράφηση ενός ταξιδιωτικού οδηγού. «Όλοι τρέχουνε με τα Λάντα τους στους χωματόδρομους, παντού βλέπεις πορτρέτα του Πούτιν και στίχους από το Κοράνι. Οι άνθρωποι καλύπτουν τα πρόσωπα και λένε ότι το Ισλάμ απαγορεύει να τους φωτογραφίζεις. Τα κορίτσια έχουν κάτασπρο δέρμα και όταν γελούν φέρνουν το στόμα στην παλάμη. Οι ντόπιοι μεγαλοπαράγοντες σπάνε τα καρύδια με τα δόντια τους και σου προσφέρουν χόρτο».

Αν και ήταν η δεύτερη φορά που ταξίδεψε στο Νταγκεστάν, η Ιβάνοβα ομολογεί πως είναι ένα μέρος που δεν το καταλαβαίνει — γεγονός που, όπως λέει η ίδια, «κάνει το ταξίδι ακόμα πιο απολαυστικό.

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Πηγή: The Calvert Journal

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Εικαστικά

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Εικαστικά Tagged: Όλια Ιβάνοβα, Βλαντίμιρ Πούτιν, Γιώργος Τσακνιάς, Ε.Σ.Σ.Δ., Καύκασος, Νταγκεστάν, Ρωσία, Φωτογραφία, εικαστικά

from dimart http://ift.tt/2fmv74w
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου