Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

«Χρυσές νύχτες» με ταινίες μικρού μήκους

34 ταινίες, 35 σκηνοθέτες, προβολές σε 16 πόλεις του κόσμου

Οι «Χρυσές Νύχτες» υποδέχονται και φέτος τον Ιούνιο στην Αθήνα τις καλύτερες περσινές ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Οι προβολές άρχισαν εχθές. Σήμερα όμως, Παρασκευή 8 Ιουνίου, οι σκηνοθέτες των ταινιών θα παρουσιαστούν στο κοινό και θα συζητήσουν μαζί του, από τις 7:30 μέχρι τις 8:30 μ.μ.

Το αποψινό πρόγραμμα:

GDj8pr

Για 5η συνεχή χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου φιλοξενεί το «Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες», μια πρωτοβουλία της Γαλλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που εστιάζει στην ταινία μικρού μήκους — το ιδιαίτερο αυτό είδος κινηματογραφικής αφήγησης.

Μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, από την πλούσια παραγωγή της περσινής χρονιάς.

Οι καλύτερες από αυτές, όπως τις έχουν ξεχωρίσει και βραβεύσει οι εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους, προβάλλονται στον κινηματογράφο Άστορ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι σινεφίλ έχουν την ευκαιρία να δουν ένα εξαιρετικό δείγμα της παγκόσμιας παραγωγής, με ταινίες από τις ΗΠΑ ως τη Δανία, από τη Νότια Αφρική ως την Κίνα.

 

Οι ξένοι σκηνοθέτες φιλοξενούνται από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, αλλά και τις Ακαδημίες της Ιταλίας και της Γαλλίας. Έτσι, οι προβολές γίνονται αφορμή για έμπνευση και δημιουργία, για κινηματογραφικό διάλογο και ανταλλαγή ιδεών γύρω από τον σύγχρονο κινηματογράφο.

Στην Αθήνα, το «Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Γαλλικού Ινστιτούτου και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Εδώ το πλήρες πρόγραμμα.

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Φεστιβάλ

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 



from dimart https://ift.tt/2MaGEp1
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου