Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ειρήνη στον κόσμο

—του Γιώργου Τσακνιά για τη στήλη Παροράματα και ημαρτημένα

«Λύση είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη του προσφυγικού προβλήματος στην Ευρώπη.

Σαν φως μέσα στο σκοτάδι του φτωχού μου μυαλού άστραψε η εξαιρετική αυτή ιδέα! Πώς και δεν το είχε σκεφτεί κανείς μέχρι τώραΕ;

sneakers

Ο οξυδερκής, διορατικός και βαθύτατα αναλυτικός συλλογισμός του σ. Μουζάλα μού θύμισε μια σκηνή από την ταινία Sneakers (1992) του Phil Alden Robinson. Μια ομάδα χάκερς, υπό την ηγεσία του Robert Redford, καλείται από την αμερικάνικη National Security Agency να κάνει τα μαγικά της προκειμένου να σώσει τον κόσμο. Όντως, οι τύποι κάνουν θαύματα και ο κόσμος σώζεται. Έρχεται λοιπόν η στιγμή της ανταμοιβής τους: ο επικεφαλής της ομάδας των πρακτόρων της NSA που ασχολήθηκαν με το θέμα υπόσχεται στους χάκερς αμνηστία για τυχόν αδικήματα που διέπραξαν και ρωτάει τον καθέναν τους τι θέλει — δεσμεύεται να ικανοποιήσει την επιθυμία τους, όποια κι αν είναι. Ένας πετάγεται και ζητάει το τηλέφωνο μιας πρακτόρισσας (ακολουθεί θυμηδία, εκείνη του το δίνει όμως) και, τελικά, σηκώνεται ένας άλλος χάκερ και λέει:

— Θέλω ειρήνη στον κόσμο και καλοσύνη απέναντι στον Άνθρωπο.
— Είμαστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, απαντά ο πράκτορας, δεν κάνουμε τέτοια πράγματα.

Έτσι καλή ώρα και ο Γιάννης ο Μουζάλας: θέλει ειρήνη στον κόσμο.

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από τη στήλη Παροράματα και ημαρτημένα

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x



from dimart https://ift.tt/2K7CPQn
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου