Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Όταν ήρθε αυτό το βιβλίο στο σπίτι, ο Πέτρος έσκισε το φάκελο και το πήρε να το διαβάσει αμέσως γιατί, όπως δήλωσε, του άρεσε πολύ το εξώφυλλο. Από την κουζίνα άκουσα τα γέλια του. Λίγο μετά ήρθε να μου πει ότι το βιβλίο είναι πάρα πολύ αστείο. Όταν το διαβάσαμε και μαζί, δεν μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί του. Όλα αυτά για το Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… της Τζαν Φέρνλι, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της Μάρως Ταυρή.

Η Ίντιθ και ο αδελφός της ο Έντγκαρ είναι δυο γατάκια που ζουν σε ένα μικρούτσικο σπιτάκι στην άκρη ενός στενοσόκακου. Η Ίντιθ πεινάει και έτσι ο Έντγκαρ που την αγαπάει πολύ θα πάει να της φέρει κάτι ξεχωριστό για βραδινό. Βρίσκει μια ωραιότατη αρμαθιά λουκάνικα, που η αδελφή του τα λατρεύει, και ξεκινάει να γυρίσει στο σπίτι. Όμως ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά του ένας Επιθεωρητής Αρουραίος, που δείχνει πολύ σπουδαίος και φορά και καπέλο. Αφού ελέγχει την τσάντα, αποφασίζει ότι τα λουκάνικα είναι βλαβερά και θα τα πάρει να τα επιθεωρήσει. Απογοητευμένος ο Έντγκαρ γυρίζει στο σπίτι. Την επόμενη μέρα συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια και ο Έντγκαρ επιστρέφει πάλι σπίτι με άδεια χέρια. Όμως ο πονηρός αρουραίος θα βρει το δάσκαλο του γιατί μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…..

Μέσα από την γεμάτη χιούμορ ιστορία της Φέρνλι μαθαίνουμε ότι ίσως καταφέρουμε να κοροϊδέψουμε κάποιον για λίγο, αλλά τελικά οι πράξεις μας έχουν πάντα συνέπειες. Μπορεί να καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε κάποιον ευκολόπιστο, αλλά αυτό δεν θα συμβαίνει πάντα και δεν πρέπει να είμαστε άδικοι με κανέναν. Προσωπικά είχα μια ένσταση ως προς το τέλος του παραμυθιού αλλά ο Πέτρος δεν έδειξε να επηρεάζεται και αυτό που κράτησε είναι ότι δεν πρέπει να αδικούμε κανέναν και το πόσο αστεία ήταν η ιστορία. Πολύ όμορφη και παιχνιδιάρικη και η εικονογράφηση.

Εμείς το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ και το διαβάζουμε ακόμα γελώντας και σχολιάζοντας τα παθήματα του μικρού Έντγκαρ και τις πονηριές του Επιθεωρητή. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Fernly

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 



from dimart https://ift.tt/2zeABgO
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου