Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Do You Feel Like We Do

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1160
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Ποιος θυμάται τον Peter Frampton? Ήταν αυτό το υβρίδιο καρεκλά και ροκά των 70s με σήμα κατατεθέν του το talkbox — ένα μαραφέτι που μεταφέρει τον ήχο του οργάνου (εν προκειμένω, της ηλεκτρικής κιθάρας, συγκεκριμένα της κλασικής Les Paul του Peter) στο στόμα του μουσικού, ο οποίος χρησιμοποιεί τη στοματική του κοιλότητα ως παραμορφωτή.

Ο Frampton χρησιμοποιούσε το talkbox για να κάνει εντύπωση. Και έκανε. Το highlight του ήταν που έβαζε τη Les Paul να λέει «I wanna fuck you» — είπαμε, βρισκόμαστε στα 1975, εξακολουθεί να παίζει η χίπικη σεξουαλικότητα, μόνο που έχει πλέον μπει στα σαλόνια· σύντομα, και στις disco. Σε κάθε περίπτωση, εκείνα τα καλοκαίρια, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, στα πρωτοπόρα κλαμπ των Κυκλάδων, που συνήθως είχαν πρωτότυπα ονόματα όπως «Ρεμέτζο», όλοι προσπαθούσαμε να αξιοποιήσουμε την ατάκα του Frampton και του talkbox του. Αλλά, κατά κανόνα, δεν.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Γιώργος Ζαχαριάδης, Μουσική, Peter Frampton

from dimart http://ift.tt/2y12Ycu
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου