Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

3 χρόνια, 1063 «τραγούδια» – και συνεχίζουμε!

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1063
DJ της ημέρας, το dimart

Απόψε η στήλη «αυτό-δεν-είναι-τραγούδι» κλείνει 3 χρόνια (σχεδόν) καθημερινής παρουσίας στο dim/art. Πάνω από χίλια τραγούδια, δεκάδες DJs, 1063 συνοδευτικά κείμενα. Πολλές μικρές ιστορίες που συνθέτουν μία μεγάλη: την αγάπη μας για τη μουσική μετά λόγου.

Για την ιστορία, το πρώτο τραγούδι (που δεν ήταν τραγούδι, ασφαλώς) ήταν το “I’m a fool, hardy” των Shopping Trolley. Το κείμενο που το συνόδευε ήταν αυτό:

Οι Βρετανοί Shopping Trolley κυκλοφόρησαν τον ομώνυμο, έναν και μοναδικό τους δίσκο το 1989. Οι κριτικές τής εποχής ήταν θετικές, αν και κάπως αμήχανες, γιατί στο είδος της μουσικής που έπαιζαν δεν μπορούσε εύκολα να μπει ταμπέλα. (“Jazz Pop”;! Δηλαδή;) Ο δίσκος δεν πούλησε, το συγκρότημα διαλύθηκε. Σχεδόν εξαφανίστηκαν και τα ίχνη του: δεν αναφέρεται στη Wiki, αλλά και στο ΥouTube υπάρχουν δύο τραγούδια όλα κι όλα. Ο Johnny Miller, ο βασικός τους συνθέτης, έχει κυκλοφορήσει δεκάδες δουλειές (πριν και μετά τους ST), αλλά στο διαδίκτυο οι αναφορές σε αυτόν είναι σπάνιες και ελλιπείς. Περίεργο. Όμως τα περίεργα στη μουσική, κατά κανόνα, αποκτούν ένα cult κοινό. Οι ST δεν κατάφεραν ούτε αυτό. Δυσεξήγητο το φαινόμενο.

Τιμής ένεκεν (και για γούρι), παίζουμε απόψε ολόκληρο τον δίσκο των Shopping Trolley. Μας ταιριάζει, άλλωστε, γιατί δεν ήταν «τραγούδια» αυτά που έγραφαν.

Χρόνια μας πολλά!

 

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι• αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: dim/art, Shopping Trolley

from dimart http://ift.tt/2s3lZNf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου