Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΜΕΤΑσυναντήσεις 1β: Αριστερά, Κριτική, Φιλελεύθερη Δημοκρατία

Την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 7:30 στο Poems & Crimes των εκδόσεων «Γαβριηλίδης», ο συγγραφέας και καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο ΑΠΘ Νικόλας Σεβαστάκης συζήτησε με τη δημοσιογράφο Μαρία Κατσουνάκη για την Αριστερά, τα αδιέξοδα του αντιμνημονιακού ριζοσπαστισμού και τις παθογένειες της πολιτικής στην Ελλάδα σήμερα. Η συζήτηση έγινε με αφορμή το βιβλίο του Νικόλα Σεβαστάκη Φαντάσματα του καιρού μας: Αριστερά, Κριτική, Φιλελεύθερη Δημοκρατία (εκδόσεις Πόλις 2016), στο πλαίσιο των ΜΕΤΑσυναντήσεων.

 

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑσυναντήσεων είναι η συζήτηση με τον εκάστοτε συγγραφέα να γίνει αφορμή ανταλλαγής απόψεων. Με την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός αποτελεί ύψιστη πολιτική παρέμβαση, οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς διεκδικούν την ένταξή του στην καθημερινότητα και οργανώνουν, σε έναν πρώτο θεματικό κύκλο, σε επιμέλεια της Ελένης Κεχαγιόγλου, συζητήσεις που αφορούν ζητήματα του καιρού μας, τα οποία απασχολούν κάθε πολίτη που αισθάνεται αθεράπευτα ευρωπαίος και αδιαπραγμάτευτα προοδευτικός, που τοποθετεί τον εαυτό του στον ιστορικό δημοκρατικό χώρο.

Επόμενη ΜΕΤΑσυνάντηση

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6: Η Αγγέλα Καστρινάκη (συγγραφέας, καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης), με αφορμή το βιβλίο της Και βέβαια αλλάζει! Αφήγημα για τη Μεταπολίτευση (Κίχλη 2014), συζητά με τη φιλόλογο-υπεύθυνη εκδόσεων Ελένη Κεχαγιόγλου.

meta1d

18238087_796000140557005_6030768710951273474_o

* * *

Εδώ άλλες ΜΕΤΑσυναντήσεις

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 


Στο:ΜΕΤΑσυναντήσεις Tagged: Ελένη Κεχαγιόγλου, ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς, Μαρία Κατσουνάκη, Νικόλας Σεβαστάκης

from dimart http://ift.tt/2r75efT
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου