Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΜΕΤΑσυναντήσεις 1: Ο ηγέτης ως ενσάρκωση του θεσμού

Την Τετάρτη 3 Μαΐου εγκαινιάστηκαν με επιτυχία οι ΜΕΤΑσυναντήσεις. Η πρώτη θεματική ενότητα «Ζητήματα του καιρού μας» ξεκίνησε με τη συζήτηση της ομότιμης καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ιωάννας Τσιβάκου με τον πολιτικό επιστήμονα Βασίλη Καπετανγιάννη, με αφορμή το βιβλίο της πρώτης Ο ηγέτης ως ενσάρκωση του θεσμού.

9789600806984-1000-1137292

Το κοινό, που γέμισε την αίθουσα στο Poems & Crimes των εκδόσεων «Γαβριηλίδης», παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη ζωηρή και διαφωτιστική συζήτηση σχετικά με τη σχέση ηγέτη-κοινωνίας, τους θεσμούς στο ελληνικό κράτος και την ενσάρκωσή τους (ή όχι από τον ηγέτη), τον ιδεώδη ηγέτη σήμερα, την εποχή της εικόνας και του Διαδικτύου κ.λπ. Και ακολούθως έθεσε ερωτήσεις.

Ζητούμενο των ΜΕΤΑσυναντήσεων είναι ο διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων και η επιμονή ως προς το ότι ο χώρος των ιδεών δεν είναι ξοφλημένη υπόθεση, όπως το έθεσε προλογίζοντας τη συζήτηση η φιλόλογος Ελένη Κεχαγιόγλου, που διευθύνει τις εκδηλώσεις.

* * *

ΟΙ ΜΕΤΑσυναντήσεις είναι σειρά θεματικών εκδηλώσεων, που θα επιχειρούν να διερευνήσουν ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑσυναντήσεων είναι η συζήτηση με τον εκάστοτε συγγραφέα να γίνει αφορμή ανταλλαγής απόψεων. Με την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός αποτελεί ύψιστη πολιτική παρέμβαση, οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς διεκδικούν την ένταξή του στην καθημερινότητα και οργανώνουν, σε έναν πρώτο θεματικό κύκλο, συζητήσεις που αφορούν ζητήματα του καιρού μας, τα οποία απασχολούν κάθε πολίτη που αισθάνεται αθεράπευτα ευρωπαίος και αδιαπραγμάτευτα προοδευτικός, που τοποθετεί τον εαυτό του στον ιστορικό δημοκρατικό χώρο.

Επόμενες ΜΕΤΑσυναντήσεις

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/5: Ο Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος (αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) με αφορμή το βιβλίο του Η ελληνική κοινωνία πολιτών και η οικονομική κρίση (Ποταμός 2017), συζητά με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Έφη Γαζή.
ΤΕΤΑΡΤΗ 31/5: Ο Νικόλας Σεβαστάκης (συγγραφέας, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο ΑΠΘ), με αφορμή το βιβλίο του Φαντάσματα του καιρού μας. Αριστερά, Κριτική, Φιλελεύθερη Δημοκρατία (Πόλις 2017), συζητά με τη δημοσιογράφο-αρθρογράφο Μαρία Κατσουνάκη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 14/6: Η Αγγέλα Καστρινάκη (συγγραφέας, καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης), με αφορμή το βιβλίο της Και βέβαια αλλάζει! Αφήγημα για τη Μεταπολίτευση (Κίχλη 2014), συζητά με τη φιλόλογο-υπεύθυνη εκδόσεων Ελένη Κεχαγιόγλου.

18238087_796000140557005_6030768710951273474_o

* * *

Εδώ άλλες ΜΕΤΑσυναντήσεις

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 


Στο:ΜΕΤΑσυναντήσεις Tagged: Βασίλης Καπετανγιάννης, Ελένη Κεχαγιόγλου, Ιωάννα Τσιβάκου, ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς

from dimart http://ift.tt/2qgi9Ou
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου