Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Gnossienne No.1

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1007
Dj της ημέρας, ο Γιώργος Τσακνιάς

Ο Seth Ford-Young από το Λος Άντζελες ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία ως βασικός τραγουδιστής των Initial Reaction, ενός πανκ συγκροτήματος της περιοχής της Ουάσινγκτον (η οποία είχε σημαντική πανκ και μετα-πανκ σκηνή, να τα λέμε κι αυτά). Αν θέλετε ντε και καλά να ακούσετε τι τραγουδούσε τότε ο Seth, ιδού ένα δείγμα:

Ο Seth εν συνεχεία έγινε μπασίστας και συνθέτης. Έχει συνεργαστεί με ένα σωρό καλλιτέχνες, όπως ο Tom Waits, οι Edward Sharpe and the Magnetic Zeros, οι Beats Antique, ο Barry Manilow, οι California Honeydrops και το Hot Club of San Francisco.

Το στιλ της δικής του μουσικής περιγράφεται ως Parisian café music με σαφείς τις επιδράσεις της Gypsy jazz. Του αρέσει να εξερευνά τις δυνατότητες της μουσικής δωματίου, με τον τρόπο του Django Reinhardt, αλλά λίγο πιο ήρεμα.

Μεγάλη απόσταση από τη φασαρία των Initial Reaction; Ναι. Τίποτα δεν πάει χαμένο, ωστόσο. Ο Seth ισχυρίζεται ότι τα πανκ χρόνια της Ουάσινγκτον τον διαμόρφωσαν και του έδωσαν υλικό και ήχους, καύσιμα που κρατάν ακόμα. Για να το λέει, κάτι θα ξέρει.

Ακούμε το Gnossienne No.1 του Erik Satie, όπως το κατάλαβε (πολύ ωραία!) ο Seth, από μια ζωντανή ηχογράφηση του 2011. Εκτός από τον ίδιο στο μπάσο, ο Evan Price είναι στο βιολί, ο Rob Reich στο ακορντεόν και ο Jason Vanderford στην κιθάρα.

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com. 

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Erik Satie, Evan Price, Initial Reaction, Γιώργος Τσακνιάς, Μουσική, Jason Vanderford, Rob Reich, Seth Ford-Young

from dimart http://ift.tt/2qfYknJ
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου