Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τι να τρως για να προλάβεις το «γκριζάρισμα» στα μαλλιά


Το γκριζάρισμα των μαλλιών δεν γνωρίζει ηλικία ή φύλο. Το άγχος, τα γονίδια, ο τρόπος ζωής ακόμη και η διατροφή μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα εμφάνισης των πρώτων άσπρων... τριχών. Όσον αφορά τη διατροφή, το μυστικό κρύβεται στη βιταμίνη B και στις τροφές που έχουν υψηλή συγκέντρωση βιταμινών συμπλέγματος B και αυτές είναι: Τα μύδια, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12, ενώ μία μικρή ποσότητα προσφέρει το 300 % της ημερήσιας ποσότητας που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Το κόκκινο κρέας είναι καλή πηγή βιταμίνης Β. Απόφυγε τα λιπαρά κρέατα και τα αλλαντικά και προτίμησε άπαχα φιλέτα. Τα τυριά, κυρίως τα ελβετικά κίτρινα τυριά και η παρμεζάνα είναι εξαιρετικές πηγές συμπλέγματος Β12. Το γιαούρτι δεν βοηθά μόνο τη γραμμή σου, αλλά αποτρέπει και το γκριζάρισμα, αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης. Ένα μπολ δημητριακών ολικής άλεσης παρέχει το 20% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας σε Β12. Ο σολομός περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Β12 από τα υπόλοιπα ψάρια. Πηγή



Via








Διαβάστε περισσότερα »



from PoNiRidiS http://ift.tt/1IRhW4W

via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου