—της Στου Κλόσερ και της Μαργαρίτας Ζαχαριάδου—
Ο Άνθρωπος χρειάστηκε μερικές χιλιάδες χρόνια ιστορίας (πολλά μαμούθ και πολλούς αμφιβόλου βρωσιμότητας καρπούς και ρίζες) για να φτάσει στο ευτυχές σημείο να μπορεί να επιλέξει πώς να τραφεί – αν θα φάει σήμερα μακαρόνια με κιμά ή μόνο σάλτσα, αν θα το τσιγαρίσει το κρεμμύδι ή αν θέλει ανανά στην πίτσα του. Μεγάλο ευτύχημα αυτό, κι ακόμα δεν το απολαμβάνουν καν όλοι οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.
Παράλληλα, βέβαια, με την ελευθερία επιλογής, ως αντίβαρο, ήρθαν οι μόδες στη διατροφή από τη μια και οι επιστημονικές έρευνες από την άλλη, για να περιπλέξουν τα πράγματα και να δώσουν στο ευτυχές γεγονός της διατροφικής ποικιλίας το απαραίτητο εκείνο ποσοστό άγχους, για να μην ξεχνιόμαστε.
Υπήρξε όμως, κάπου στα 60s και στα 70s, και μια σύντομη εποχή διατροφικής μακαριότητας. Την οποία μόνο ένας επισκέπτης από το μέλλον θα μπορούσε να διαταράξει. Ή να το προσπαθήσει. Για το καλό μας.
Δείτε το βίντεο.
* * *
Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Η κουζίνα του dim/art
Στο:Η κουζίνα του dim/art Tagged: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου, Στου Κλόσερ
from dimart http://ift.tt/2vq9EUV
via IFTTT
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου