Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Σιέστα, ΤΩΡΑ!

291EFAE500000578-3099900-image-m-51_1432757744317

—της Stucano Closer—

Οι ελέφαντες περπατούν πολύ. Μπορούν μέσα σε μια μέρα να καλύψουν μέχρι και 80 χιλιόμετρα! Και μπορεί οι ενήλικες να είναι της περιπατητικής σχολής, τα νεότερα μέλη του κοπαδιού όμως έχουν άλλες προτεραιότητες. Και άλλες αντοχές, εδώ που τα λέμε. Κουράζονται και θέλουν λίγο να ξαποστάσουν. Να χαλαρώσουν. Να πάρουν έναν υπνάκο, βρε αδελφέ!

Πρόσφατα στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής, τουρίστες κατέγραψαν μια απίστευτη σκηνή: νεαρό ελεφαντάκι αποφάσισε να κάνει εδώ και τώρα ένα διάλειμμα από το κουραστικό περπάτημα, και ξάπλωσε μες τη μέση του δρόμου. Μάλλον είχε εξαντληθεί από το ταξίδι και έκλειναν τα μάτια του. Ίσως πάλι να ήθελε απλώς την προσοχή όλης της οικογένειάς του. Ποιος ξέρει. Το δεύτερο, πάντως, το πέτυχε.

«Αφήστε με ήσυχο», τους έλεγε, «θέλω να κάτσω εδώ! Νυστάζω!» Μαμά, μπαμπάς και μεγάλος αδελφός έσπευσαν να διευθετήσουν την κατάσταση. Όχι πως ήταν εύκολο, βέβαια — προς μεγάλη απόλαυση των επισκεπτών του πάρκου. (Μερικές οικογένειες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βάλουν τα μικρά τους για ύπνο…)

* * *

Εδώ άλλες αναρτήσεις από την κατηγορία Ποιον είπες ζώο, ρε;

Το dim/art στο Facebook

Το dim/art στο Facebook




from dimart http://ift.tt/1AEjQ9t
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου