Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Γιατί πέτυχε; Πως το ανακάλυψαν;

Βιβλία για παιδιά: προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

—της Αγγελικής Μποζίκη—

Τελευταία ο Πέτρος έχει πάρα πολλές απορίες. Γενικά έχει πολλές απορίες αλλά νομίζω τελευταία έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο. Ρωτάει ό,τι μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους και περιμένει και να τα ξέρουμε. Όλη αυτή του η περιέργεια τον έχει οδηγήσει να διαβάζει μόνος του. Τελευταία αποκτήσαμε ένα βιβλίο που δεν το αφήνουμε από τα χέρια μας. Πρόκειται για ένα βιβλίων γνώσεων που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πατάκη με τίτλο: 100 βήματα για την επιστήμη – Γιατί πέτυχε; Πως το ανακάλυψαν;

Το βιβλίο σε καλεί να βουτήξεις στον κόσμο της επιστήμης και να μάθεις για τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της ανθρωπότητας. Είναι χωρισμένο σε δέκα κεφάλαια και κάθε κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε ένα θέμα. Διάστημα, τροχοί, αριθμοί, φως, ήχος, σωματίδια, ιατρική, υλικά, ενέργεια και ζωή είναι οι δέκα ενότητες που περιλαμβάνει το βιβλίο. Αναλυτικό τόσο όσο πρέπει, περιγράφει τα μεγάλα επιτεύγματα της ανθρωπότητας από τους αρχαίους μέχρι και τους πιο σύγχρονους πολιτισμούς. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν για τα άλματα της τεχνολογίας και για το πώς κάθε ανακάλυψη βοήθησε την ανθρωπότητα κι επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή.

Γραμμένο σε γλώσσα κατανοητή, καλύπτει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων και σίγουρα το παιδί δεν θα βαρεθεί, καθώς έχει πολλά να ανακαλύψει. Εξαιρετική και η εικονογράφηση, με έμφαση στη λεπτομέρεια — θα δώσει επιπλέον υλικό στους μικρούς αναγνώστες. Το κείμενο είναι της Lisa Jane Gillespie σε μετάφραση της Αγγελικής  Τζαβάρα και η εικονογράφηση της Yukai Du.

Ο Πέτρος έχει ενθουσιαστεί με το συγκεκριμένο βιβλίο. Το διαβάζει και μετά έρχεται και μας βομβαρδίζει με όλες τις καινούριες πληροφορίες που έχει μάθει. Και φυσικά έχει ακόμα περισσότερες ερωτήσεις, τις οποίες κρατάει για το βράδυ που θα γυρίσει ο μπαμπάς. Και τότε βλέπουν ξανά και αναλύουν όλα όσα του έκαναν εντύπωση.

Πρόκειται μια πάρα πολύ προσεγμένη έκδοση που πραγματικά αξίζει να αποκτήσετε. Εξαιρετική ιδέα και για δώρο, τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές. Απευθύνεται σε παιδιά από οκτώ ετών και σίγουρα θα αποτελέσει αφορμή για πολλές συζητήσεις.

100_vimata_gia_thn_episthmh_cover

* * *

Εδώ άλλες Προτάσεις μιας βιβλιόφιλης μαμάς

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x

 



from dimart https://ift.tt/2PPB15l
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου