Τρίτη 26 Απριλίου 2016

The celebration is about to begin

lizΑυτό δεν είναι τραγούδι #729
Dj της ημέρας, η Χριστίνα Παπαβασιλείου

Ένα θηρίο στο κλουβί στην καρδιά μιας πόλης. Σήψη στο καλοκαιρινό έδαφος. Άφησε την πόλη και πήγε κάτω Νότια, διέσχισε τα σύνορα, έφυγε από το χάος και την αταξία, τα πέταξε όλα πίσω από τον ώμο του.

Ένα πρωί ξύπνησε σε ένα πράσινο ξενοδοχείο, με ένα παράξενο πλάσμα δίπλα του να στενάζει, ο ιδρώτας έσταζε από το λαμπερό του δέρμα.
Είναι όλοι μέσα; Η τελετή κοντεύει να αρχίσει

Έπαιζε ένα παράξενο παιχνίδι, του άρεσε να κατεβαίνει βαθιά μέσα στο
μυαλό του, όλοι το ξέρουν, κάποιοι το έχουν δοκιμάσει, είναι το παιχνίδι που λέγεται παράνοια. Απλά κλείνεις τα μάτια, ξεχνάς το όνομά σου, ξεχνάς τον κόσμο, ξεχνάς τους ανθρώπους και στήνεις ένα καμπαναριό να χτυπάει εντός σου.
Αυτό το παιχνίδι, είναι διασκεδαστικό, απλά κλείνεις τα μάτια σου, κανείς δεν χάνει και όλοι μπορούν να παίξουν, απελευθερώνεσαι και περνάς στην άλλη μεριά.
Καθώς βυθίζεσαι στον εγκέφαλο, εκεί που δεν υπάρχει πόνος και η βροχή πέφτει απαλά στην πόλη και πάνω στα κεφάλια και στους λαβύρινθους των ρευμάτων,
κάτω, η ήσυχη απόκοσμη παρουσία των κατοίκων του λόφου, στους χαμηλούς λόφους που βρίθουν από ερπετά, απολιθώματα, σπηλιές, δροσερά ύψη.

Κατέβηκε ποτάμια κι αυτοκινητόδρομους, κατέβηκε από δάση και καταρράκτες. Μπορεί να σας πει όλα τα ονόματα του Βασιλείου, ακόμα και τα πράγματα που ξέρετε. Ακούγοντας μια χούφτα σιωπής, αναρριχάται στις κοιλάδες της σκιάς.

Για επτά χρόνια, έζησε στο χαμένο παλάτι της εξορίας, παίζοντας περίεργα παιχνίδια με τα κορίτσια του νησιού. Τώρα, ήρθε και πάλι στη γη των δίκαιων, των δυνατών και των σοφών. Αδελφοί και αδελφές του χλωμού δάσους, παιδιά της νύχτας, ποιος ανάμεσά σας θα τρέξει στο κυνήγι;
Η νύχτα φτάνει με την μωβ λεγεώνα της
Ας αποσυρθούμε στις σκηνές και στα όνειρα
Αύριο μπαίνει στην γενέτειρα του. Πρέπει να είναι έτοιμος

* * *

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter




from dimart http://ift.tt/1MXdIQc
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου