Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Rawhide

Αυτό δεν είναι τραγούδι #1121
DJ της ημέρας, ο Γιώργος Τσακνιάς

Το Rawhide είναι κομμάτι του 1958, γραμμένο για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, που παιζόταν στο CBS από το 1959 ως το 1966 με πρωταγωνιστές τους  Eric Fleming και Clint Eastwood. Οι στίχοι είναι του Ned Washington και οι στίχοι του Dimitri Tiomkin — ο Tiomkin ήταν ένας από τους ρωσοεβραίους μετανάστες που κατέκλυσαν το Χόλιγουντ στις αρχές της δεκαετίας του ’20 και στους οποίους χρωστάμε πάρα πολλές αγαπημένες μουσικές. Συγκεκριμένα στον Tiomkin (μαθητή του  Felix Blumenfeld όσο ακόμα ζούσε στην Πετρούπολη) χρωστάμε, μεταξύ άλλων, αριστουργηματικά soundtrack για κλασικά western, όπως Duel in the SunRed RiverThe Big SkyGunfight at the O.K. Corral, High Noon (ελληνιστί: Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές) κ.ά.

Η πρώτη εκτέλεση ήταν του Frankie Lane (single 19 Ιουνίου 1958), ο οποίος τον Δεκέμβριο του 1960 πρόσθεσε φωνητικά και το κυκλοφόρησε σε στέρεο version, στο άλμπουμ του Hell Bent For Leather. Εδώ ακούμε το αρχικό single:

Το επανέφεραν το 1980 οι Blues Brothers. Ιδού η αριστουργηματική σκηνή από την αριστουργηματική  ταινία με την αριστουργηματική εκτέλεση:

Ναι, αλλά το είπαν και οι Dead Kennedys:

Bonus track: αυτό. Το γουέστερν της Άπω Ανατολής. Δεν ξέρω ποιοι, πού, πότε, τι . Ξέρω ότι θα ήθελα να είμαι εκεί και να μην έχω τι άλλο να κάνω και να τους ακούω, τρώγοντας noodles — κι ας μισώ τα noodles.

* * *

Rawhide-show

Κάθε βράδυ, ένας συνεργάτης ή φίλος του dim/art διαλέγει ένα τραγούδι — ή, μάλλον όχι· αυτό δεν είναι τραγούδι, ή δεν είναι μόνο ένα τραγούδι: είναι μια ιστορία για ένα τραγούδι. Στείλτε μας κι εσείς ένα τραγούδι που δεν είναι τραγούδι στο dimartblog@gmail.com.

* * *

Εδώ άλλα τραγούδια που δεν είναι τραγούδια

Το dim/art στο facebook

Το dim/art στο twitter

instagram-logo

img_logo_bluebg_2x


Στο:Αυτό δεν είναι τραγούδι Tagged: Blues Brothers, Dead Kennedys, Dimitri Tiomkin, Frankie Lane, Honey bees, Γιώργος Τσακνιάς, Μουσική, Ned Washington

from dimart http://ift.tt/2fm7iNc
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου