Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Κρέμα-καραμέλα-πορτοκάλι. Απίστευτος συνδυασμός!

Μια νότα εσπεριδοειδών στην καραμέλα αρκεί για να δώσετε ξεχωριστή γεύση... στο κλασικό αυτό επιδόρπιο που δεν περνά ποτέ απαρατήρητο. Υλικά Για την καραμέλα πορτοκάλι

300γρ. ζάχαρη

100ml νερό

ξύσμα από ½ πορτοκάλι

Για την κρέμα καραμελέ

850ml γάλα πλήρες

170γρ. ζάχαρη

8 αβγά

1 ξύλο κανέλας

Διαδικασία Βήμα 1

Για την καραμέλα πορτοκάλι: Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε, έως ότου πάρουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτετε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύετε. Βήμα 2

Μοιράζετε τη ζεστή καραμέλα σε φορμάκια για κρεμ καραμελέ και αφήνετε να κρυώσει. Βήμα 3

Για να ετοιμάσετε την κρέμα ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το ξύλο κανέλας, το οποίο έχετε κόψει στη μέση. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Βήμα 4

Σ' ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής τη ζάχαρη με τα αβγά. Προσθέτετε το ζεστό γάλα σιγά, σιγά στο μίγμα της ζάχαρης με τα αβγά και ανακατεύετε. Σουρώνετε το μίγμα και γεμίζετε τα φορμάκια με την καραμέλα. Βήμα 5

Τοποθετείτε τα φορμάκια σε ένα βαθύ ταψί το οποίο στη συνέχεια γεμίζετε με νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα 2/3 από τα φορμάκια. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 45-50 λεπτά έως ότου σταθεροποιηθεί (ζελάρει) η κρέμα. Αφού έχουν ψηθεί οι κρέμες καραμελέ, τις αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν πολύ καλά, ιδανικά έως την επόμενη μέρα. Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε χρησιμοποιώντας ένα πιάτο για να γυρίσετε με ασφάλεια τις κρέμες και διακοσμείτε με φλούδες πορτοκαλιού και προαιρετικά με ένα φύλλο μέντας.

Πηγή

Via



from PoNiRidiS http://ift.tt/1PHsR23
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου